Dünya ‘Koltuğu değil parayı tercih etti’

‘Koltuğu değil parayı tercih etti’

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın anılarının satışından ve çeşitli platformdaki konuşmalarından elde edeceği 10 milyon sterlinlik kazancını kaybetmemek için tekrar başbakanlığa aday olmadığı öne sürüldü.

‘Koltuğu değil parayı tercih etti’

Boris Johnson, 2019 - 2022 arasında İngiltere Başbakanı olarak görev yaptı. Temmuz ayında istifa ettikten sonra koltuğunu Liz Truss’a bıraktı. Geçen ay Truss’ın istifa etmesinin ardından da başbakanlık için eski maliye bakanı Rishi Sunak’a karşı yarışması için baskıyla karşı karşıya kaldı. Ancak Johnson baskıya rağmen ikinci kez başbakan olmak için yarışmadı. Sunak, 24 Ekim’de İngiltere Başbakanı olurken Johnson’ın yarıştan çekilmesinin ardında paranın yattığı öne sürüldü. Kaynaklara göre, Johnson liderlik yarışına girip Sunak’a karşı kaybetseydi, eski başbakan olarak çeşitli platformlarda yapacağı paralı konuşmalarda da değer kaybına uğrayacaktı. Uzmanlar, “Johnson bu durumda konuşmalarından ve anılarının satışından elde edeceği 10 milyon sterlinlik kazancını kaybedecekti” dedi.

Haberin Devamı

Ajanslarla görüşüyor

Johnson’ın temmuz ayında istifa etmesinden bu yana iş insanı Ari Emanuel’in yönettiği “Endeavour” ve yan kuruluşlarından Harry Walker Agency (HWA) dahil olmak üzere organizasyon ajanslarıyla görüştüğü biliniyor. HWA’nın iş birliği yaptığı isimler arasında ABD’nin eski başkanları Bill Clinton ve Barack Obama ile ünlü tenisçi Serena Williams da bulunuyor. Johnson’ın HWA’nın organizasyonlarındaki kazanç potansiyelinin yılda yaklaşık 20 milyon sterlin olduğu söyleniyor. Ancak, Johnson’ın olası bir liderlik yarışı yenilgisi itibarına zarar verseydi söz konusu geliri çok azalacaktı. Bu görüşe göre, Johnson bu nedenle tekrar başbakan olmak için yarışmadı.

‘Koltuğu değil parayı tercih etti’

İstanbul’a gelip Mısır’a uçtu

Haberin Devamı

Boris Johnson, 6 Kasım Pazar günü Pegasus Hava Yolları’nın tarifeli seferinin ekonomi sınıfı koltuğunda Londra’dan İstanbul’a uçtu. Johnson, İstanbul’dan da konuşma yapacağı İklim Zirvesi’ne katılmak için Mısır’a gitti. Johnson’ın İstanbul yolculuğuyla ilgili bir fotoğrafı Emel Akçalı isimli Twitter kullanıcısı paylaştı. Osmanlı tarihinden gazeteci ve siyasetçi Ali Kemal’in torunu olan Johnson, tutumlu biri olarak biliniyor.