Dünya Korkunç bilanço

Korkunç bilanço

27.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Kemerova kentinde meydana gelen yangın faciası nedeniyle ülke şokta. Çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiği olayda şu ana dek 64 kişinin öldüğü bildirildi.

Korkunç bilanço

Rusya’nın Kemerovo kentindeki “Zimnyaya Vişnya” isimli alışveriş merkezinde çıkan yangında ölü sayısı artıyor. Rusya Olağanüstü Haller Bakanı Vladimir Puçkov, şehir merkezinde bulunan alışveriş merkezinde çıkan yangında 64 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ölenler arasında çok sayıda çocuk bulunuyor. Rusya Soruşturma Komitesi’nden verilen bilgiye göre, yangında yaralanan 44 kişiden 10’unun hastanede tedavisi sürüyor. AVM’de bulunduğu belirtilen 16 kişiden haber alınamadığı aktarılırken, bu kişilerden bazılarının, AVM dışında oldukları yönünde iddialar var. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Dört gözaltı

Rusya Soruşturma Komitesi, yangının başladığı dükkanın kiracısı ve AVM işletme müdürünün de aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Sinema salonlarının yer aldığı bölümdeki tavanın, yangın nedeniyle tamamen çöktüğü bildirilirken, yangının, çocuk oyun salonlarında çıkması nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısının yüksek olduğu kaydediliyor.

Kemerovo İtfaiyesi Başkanı Sergey Lakovlev, yangının, binadaki alev alabilen termal yalıtım sistemi nedeniyle yayıldığını, bunun da yangının söndürülmesini zorlaştırdığını belirtti.

Soruşturma Komitesi’nin Telegram hesabından yapılan açıklamada, binada ciddi güvenlik ihlallerinin olduğu, sinema salonlarına kaçak girişlerin önlenmesi amacıyla yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu belirtildi. Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, binadaki özel güvenlik görevlilerinden birinin yangın sinyali alındığında yangın uyarı sistemini kapattığını açıkladı. Güvenlik görevlisinin şüpheli olarak tutuklanmasına yönelik işlemlerin gerçekleştirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Korkunç bilanço
En büyük 2. olay

Bölge halkıysa olay yerine gelip yangından kurtulamayanların yakınlarına başsağlığı diliyor. Olay yerine çiçek ve oyuncaklar bırakılıyor. Önceki gece “Zimnyaya Vişnya” isimli alışveriş merkezinin en üst katında sinema salonları ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı kısımda henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıkmıştı. Moskova’ya 3000 kilometre uzaklıktaki Kemerovo kentindeki AVM’deki yangın, gece boyu devam etmiş ve sonunda söndürülmüştü. Bu yangın Rusya’da son 100 yılda ölü sayısı bakımından çıkan en büyük yangınlardan biri oldu. 1999’da Samara kentindeki yangında 57 kişi, 2007’de Krasnodar bölgesinde çıkan yangında 63 kişi, Perm kentinde 2009 yılında çıkan yangında ise 153 kişi ölmüştü.

Erdoğan ve Yıldırım başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında yaşamını yitirenler için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e başsağlığı mesajı gönderdi. Erdoğan, “Şahsım ve milletim adına, bu trajik olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır, size ve dost Rus halkına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım da, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’e gönderdiği mesajında, “Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır ve metanet, şahsınızda dost Rus halkına ve hükümetinize, milletim, hükümetim ve şahsım adına başsağlığı diliyorum” dedi.