Dünya Korkunç suçlarla dolu bir yaz! Başbakanın eşinden toplu tecavüzle ilgili skandal sözler

Korkunç suçlarla dolu bir yaz! Başbakanın eşinden toplu tecavüzle ilgili skandal sözler

05.09.2023 - 12:41 | Son Güncellenme:

7 erkeğin istismar ettiği 19 yaşındaki genç kız sonrası İtalya'da artan tecavüz vakaları dünya medyasında ses getirdi. ABD basını ise Başbakan Meloni'nin eşinin konuyla ilgili bu hafta yaptığı açıklamayı manşete taşıdı.

Korkunç suçlarla dolu bir yaz Başbakanın eşinden toplu tecavüzle ilgili skandal sözler

Temmuz ayının hemen başında İtalya'da yaşları 18 ile 22 arasında değişen yedi erkek 19 yaşındaki genç bir kadına tecavüz etti. Skandal anları anbean kayda alan kişiler kısa sürede yakalandı. Bir kişi olaylara karışmadığı tespit edildikten sonra serbest bırakıldı. İtalya'nın aşırı sağcı siyasetçisi Matteo Salvini, ülkeyi şok eden olayın ardından bu tartışmalı da olsa suçlular için kimyasal hadımı önerdi.

Haberin Devamı

KİMYASAL HADIM GÜNDEME GELDİ

Kimyasal hadım konusunda birçokları için sorun teşkil eden etik ve tıbbi nedenler de var. Tedavinin, depresyon, osteoporoz, kardiyovasküler hastalık, ateş basması, kısırlık ve anemi dahil olmak üzere çeşitli ikincil etkileri olduğu biliniyor. Cinsel suçluların sağlığı halk arasında pek sempati uyandırmasa da devletin gözetimi altındayken onların refahı demokratik, hesap verebilir, şeffaf sistemlerin merkezinde yer alan bir adalet ve prensip meselesi.

Korkunç suçlarla dolu bir yaz Başbakanın eşinden toplu tecavüzle ilgili skandal sözler

KORKUNÇ YAZ

ABD basını ise sadece bu olay değil İtalya'da artan tecavüz vakalarını mercek altına aldı. Bir hafta önce Napoli'de terk edilmiş bir yüzme havuzunda henüz 10 ve 12 yaşındaki kuzenler İtalyan Caivano kasabasında yaşayan akranlarından oluşan bir çete tarafından defalarca tecavüze uğradı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Perşembe günü Başbakan Giorgia Meloni, eroin bağımlılarının yoğunlukla yaşadığı Napoli'deki yüzme havuzunu ziyaret etti. Meloni burada yaptığı açıklamada skandal olayı 'Barbarca' olarak nitelendirdi.

New York Times'da yer alan haberin devamında Palermo'da yaşanan skandala geniş yer verildi. 19 yaşındaki genç kadın ile barda tanışan kişiler, barmene verdikleri talimatla ona bir içki ısmarladı. Daha sonra kadını esrar içmeye teşvik eden suçlular, izole bir depoya götürdükleri mağdura tecavüz etti.

BAŞBAKANIN EŞİNDEN SKANDAL SÖZLER

Ulusal istatistik kurumu ISTAT'ın yakın tarihli bir raporuna göre, İtalya'da hâlâ istismara uğrayan kadınların bir şekilde hatalı olduğu ve saldırganlığa davetiye çıkardığı yönünde yaygın bir görüş var. Söz konusu görüş, bu hafta içerisinde aynı zamanda Başbakan Meloni'nin ortağı ve kızının babası olan, ulusal bir ticari televizyon kanalının spikeri Andrea Giambruno tarafından da tekrarlandı. Andrea herkesin eğlenmeye ve hatta sarhoş olmaya hakkı olduğunu söyledi, ancak kadınlar sarhoş olmaktan kaçınırsa 'kurt tarafından bulunmanın' da önüne geçebilirler diye ekledi.

Andrea tepki çeken açıklamaları sonrası tecavüzcüleri 'Canavar' ve 'İğrenç' olarak niteledi. Meloni ise konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Korkunç suçlarla dolu bir yaz Başbakanın eşinden toplu tecavüzle ilgili skandal sözler

DAVALARDA BİLE AYNI GÖRÜŞ HAKİM

Kadınların eylemlerinin veya kıyafetlerinin şiddeti tetikleyebileceği fikri, cinsellik ve cinsel şiddetin hâlâ farklılaştırılmadığı İtalya'daki mahkemelere bile nüfuz ediyor. Bu yıl, Floransa'daki bir mahkeme, bir partide 18 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmekle suçlanan 19 yaşındaki iki kişiyi, kızlardan biriyle yattığı için "yanlış bir fikir birliği algısı" bulunduğunu tespit ederek beraat ettirdi.