Dünya Kremlin'in 'Köstebeği' Alina Kabaeva! Putin'in planlarını ortaya çıkaran 'sevgilisi'

Kremlin'in 'Köstebeği' Alina Kabaeva! Putin'in planlarını ortaya çıkaran 'sevgilisi'

04.03.2023 - 12:32 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm kaosuyla sürerken gündeme bomba gibi bir haber düştü. İngiliz basını tarafından yapılan haberde Putin'in sevgilisi eski balerin Alina Kabaev'in Putin'in planlarını sızdırdığı yazıldı.

Kremlinin Köstebeği Alina Kabaeva Putinin planlarını ortaya çıkaran sevgilisi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 yıl artık geride kaldı. Geride kalan bu süreçte Putin'in işgal planları beklediği gibi gitmedi. Kiev'i işgal eden Rus ordusu, hükümeti düşürüp, yönetime kukla bir siyasi isim getirmeyi planlıyordu.

Haberin Devamı

BATI TANKLARI SAHADA

ABD Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor. Almanya da Leopard'ların Doğu Avrupa ülkesine sevk edilmesini kabul etti. ABD'nin, Ukrayna'ya onlarca M1 Abrams tankı göndereceğini açıkladı. New York Times gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir yetkili, Ukrayna'ya gönderilecek tank sayısının 30 ile 50 arasında değişebileceğini söyledi.

PUTİN ŞOYGU'NUN TARAFINI SEÇTİ

Bir süredir cephede Rus ordusundan daha fazla öne çıkan ve Ukraynalı askerlerle bire bir çatışmaya giren grubun lideri Yevgeny Prigozhin, Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'u hainlikle suçladı.Moskova'da süren 'iç savaş'a ise Putin'in tepkisinin ne olacağı merak konusuydu. BBC Rusya'da yer alan habere göre Putin, işgal bölgesinde yer alan Wagner grubu dahil bütün askerlerin kontrolünü Savunma Bakanlığı'na yani tekrar Sergey Şoygu'ya bağladı.

Haberin Devamı

Kremlinin Köstebeği Alina Kabaeva Putinin planlarını ortaya çıkaran sevgilisi

BAKHMUT KUŞATILDI!

AFP'nin dün  'son dakika' koduyla geçtiği haberde azılı mahkumlardan oluşan Wagner ordusunun lideri Yevgeny Prigozhin'in Telegram üzerinden yaptığı açıklamaları yer aldı. Prigozhin, aylardır devam eden ve iki ordunun da ağır kayıplar verdiği Bakhmut'un etrafının sarıldığını ve tamamen kuşatıldığını belirtti. Ukrayna ordusunun şehirde sıkıştığını belirten Prigozhin, 'Ukrayna askerlerinin şehri terk etmesi için tek bir yol kaldı' dedi.

LÜKS HAYATLARI GÜNDEM OLDU

Tüm bu gelişmeler yaşanırken İngiliz Dailymail gazetesinin yaptığı haber gündeme bomba gibi düştü. Son günlerde Putin'in kişisel hayatı hakkında bilgilerin gün yüzüne çıkması, sevgilisine bağlandı. 70 yaşındaki Putin ile gizli bir ilişki yaşayan 39 yaşındaki eski jimnastikçi Alina Kabaeva. Kremlin’de adeta eski Rus 'Çar ve Çariçe'leri gibi hayat sürüyor.

Kremlinin Köstebeği Alina Kabaeva Putinin planlarını ortaya çıkaran sevgilisi

Agentstvo olarak da bilinen Rus bağımsız medya kuruluşu Proekt, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yolsuzluklarını ifşa ettiğini öne sürdüğü Iron Masks (Demir Maskeler) adlı bir araştırma dosyası hazırladı. Söz konusu dosyada ikilinin servetinin düşünülenden daha büyük olduğu açıklandı.

SIZINTILARIN SEBEBİ KABAEVA

Öte yandan Kremlin ve çevresinden dünya basınına sızdırılan çok kritik bilgilerin de sebebinin Kabaeva olduğu öne sürüldü. Kabaeva'nın sosyete camiasından birçok arkadaşı olduğu belirtilirken Putin'in bu durumdan rahatsız olduğuna vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Kremlinin Köstebeği Alina Kabaeva Putinin planlarını ortaya çıkaran sevgilisi