Dünya Küba’da Diaz-Canel devri başlıyor

Küba’da Diaz-Canel devri başlıyor

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Küba’da Devlet Başkanı Yardımcısı Miguel Mario Diaz-Canel, dün yapılan oylamayla ülkenin yaklaşık 60 yıldan bu yana ilk “castro olmayan” Devlet Başkanı seçildi.

Küba’da Diaz-Canel devri başlıyor

Raul Castro’nun “tek aday” olarak gösterdiği 57 yaşındaki Miguel Diaz-Canel, aynı zamanda 1959’da Fidel Castro ve Che Guevera önderliğinde gerçekleşen devrimden bu yana ülkenin “ilk sivil kökenli başkanı” ünvanını da aldı. 2003’ten bu yana Komünist Partisi üyesi olan Canel, 2009-2012 yılları arasında Yüksek Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştı. Canel, 2013’ten bu yana da devlet başkan yardımcılığı görevindeydi. Dün yapılan oturumda yemin eden yeni lider, “Küba devrimini devam ettirme” sözü verdi.

Haberin Devamı

Yerel Richard Gere!

Yerel bir üniversitede elektronik mühendisiliği okuyan ve üç yıl zorunlu askerlik yapan Canel’in, Rock müzik sevdiği ve Küba’da pek tutulmayan İngiliz Rock grubu “The Beatles” hayranı olduğu belirtiliyor. Mütevazı kişiliğiyle tanınan Canel, hayranları tarafından ünlü aktör Richard Gere’e de benzetiliyor. Canel’i halk, Castro devrinden sonra liderlik kapasitesine sahip en iyi aday olarak görüyordu. Raul Castro’ya kıyasla daha muhafazakar bir kişi olduğu belirtilen Canel’den sosyal politikalardan taviz vermeden piyasa ekonomisi reformlarını hayata geçirmesi bekleniyor. Görevini Canel’e devreden 86 yaşındaki Raul Castro’nun ise, ülkeyi yöneten Komünist Parti’nin başında kalmaya devam edeceği, böylelikle siyaseti sürdüreceği bildiriliyor.