Dünya Kulaklığın peşinde 5 aylık takip! Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var

Kulaklığın peşinde 5 aylık takip! Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var

20.08.2022 - 06:57 | Son Güncellenme:

Günümüzde teknoloji sayesinde birçok şeyi yapabilmek mümkün, yüzlerce kilometre uzaklıktaki kablosuz kulaklığı takip edebilmek bile! 31 yaşındaki Lewis Ellis'in kablosuz kulaklığını çalan kişiyi bulabilmek çıktığı yolculuğun detayları ise 'yok artık' dedirtecek türden.

Kulaklığın peşinde 5 aylık takip Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İngiltere'de yaşayan Lewis Ellis 2022'nin şubat ayında Bangkok'dan Doha'ya seyahat etmek için yola çıktı. Ancak uçuştan önce kablosuz kulaklıklığını bırakması istendi. Havaalanındaki yer görevlileri genç adama kulaklıklığını teslim etmediği takdirde uçağa binmesine izin verilmeyeceğini, iniş yaptığında ise kulaklığına tekrardan kavuşabileceğini iletti.

Haberin Devamı

5 AY BOYUNCA İZLEDİ

Ancak dört saatlik uçuşun ardından kulaklığını teslim almak için görevlilerle iletişim kurmaya çalışan Ellis hiçbir cevap alamayınca havaalanından ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonrasında ise telefonuna kulaklığını sinyaller üzerinden takip eden bir uygulama indirerek kontrolü eline almaya karar verdi. Uygulamadan cihazın konumunu kontrol eden adam, kulaklığının hareket halinde olduğunu gördü. Sonrasında da takibini tam 5 ay boyunca ısrarla sürdürdü. 

"Yaşadıklarını anlattığı Youtube videosuyla tüm dünyada adından söz ettiren Ellis bütün bu süreç için, "Kulaklığımın dünyayı dolaşmasını izlerken büyük sevinç yaşadım. Onlar kimin eline geçti bilmiyorum ama bence hayatının tatiline gitti."

Kulaklığın peşinde 5 aylık takip Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var

Kulaklığının sık sık nerede olduğunu kontrol eden Ellis, onların Katar'dan Katmandu'ya uçtuğunu ve Indiana Jones filmlerini aratmayan yerlerde seyahat ettiğini söyledi. Himalayalar'daki bir köye bile giden kulaklık Doha'ya geri dönmeden önce Tayland'da kısa bir gezinti de yaptı. 5 ay sonunda artık kulaklığına kavuşmak için harekete geçen adam Katar'ın başkenti Doha'ya bir uçak bileti aldı. Ancak işi tahmin ettiğinden daha zordu çünkü o, Doha'ya inmeden kulaklıklar tekrardan yola çıkabilirdi.

Haberin Devamı

Ellis'e bu yolculukta arkadaşı Tom da eşlik etti ve konakladıkları otelde yaşadıklarını Karim adındaki bir çalışana anlattılar. Karim durumu öğrenince heyecanlı ekibe yardım etmek istedi. Kulaklığını takip etmek için Find My uygulamasını kullanan Ellis, "Bu bir maceraydı ve kendimi kayıp bir hazine buluyormuş gibi hissettim" dedi. Ellis ve ekibi daha sonra kulaklığın 13 metre yakınına geldiler ve kablosuz bağlantı üzerinden kulaklığa bağlanmak için bir apartmanın bodrum katına indiler.

YAKLAŞIK 50 BİN LİRA HARCADI

Ellis ve ekibi dairenin önüne geldiğinde ise kulaklık telefonla bağlantı kurdu. Kablosuz kulaklığına kavuşmanın heyecanını yaşayan Ellis videoda, "İçeride olduklarını biliyorduk ve onları geri almaya kararlıydım. Alana kadar gitmeyecektim" diyerek duygularını paylaştı. Üstelik kulaklığını çalan kişi de kulaklıkların kendisinin olduğunu iddia edemezdi. Çünkü kulaklığın seri numarasının olduğu kutu Ellis'teydi ve bu sebeple onların kendine ait olduğunu çabucak kanıtlayabilirdi.

Kulaklığın peşinde 5 aylık takip Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var

Sonunda ekip birkaç kişinin kaldığı apartman dairesine giriş yaptı. Bunun üzerine uzun bir süredir kayıp olan kulaklığı Ellis'e sorunsuz bir şekilde teslim edildi. Kulaklıklarıyla yeniden bir araya geldiği için mutlu olan adam uçuş, konaklama ve yemek için 2 bin 300 pound (yaklaşık 50 bin lirs) harcamıştı. Ancak o yaptığı bu yolculuk için pişmanlık duymadığını söyleyerek, "Harcadığım bu parayla dört kulaklık satın alabilirdim ancak bunu yapmasaydım şimdiki gibi eğlenceli bir içerik ortaya çıkmazdı. Annem deli olduğumu düşünüyor ama eğlenceliydi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Onları bulmak harika, artık yeni bir kulaklık almam gerekmiyor" diyen Ellis'i takip eden bazı YouTube izleyicileri ondan ilham aldığını söyledi. Videoya yorum yapan bir izleyici de, "Kesinlikle delisin ama bu destansıydı" yorumunda bulundu.