Dünya ‘Küresel ısınmadan çok korkmalıyız’

‘Küresel ısınmadan çok korkmalıyız’

02.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı Cate Blanchett, küresel ısınma konusuna herkesin fazla pozitif yaklaştığını belirterek durumdan korkup, harekete geçilmesi gerektiğini söyledi

‘Küresel ısınmadan çok korkmalıyız’

Avustralyalı aktris Cate Blanchett, küresel ısınmadan korkmak gerektiğini belirterek liderlerin küresel ısınmayı 1.5 santigratla sınırlama hedefinin yeterli olmadığını açıkladı. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ve Meryl Streep gibi yıldızlarla birlikte rol aldığı ve 10 Aralık’ta vizyona girecek  “Yukarıya Bakma” adlı filmin tanıtımı için röportaj veren oyuncu, "Herkes pozitif olmaya çalışıyor, 1.5 derece küresel ısınmadan bahsediyor. Ama 1.5 yine de felaket olur” dedi. Dünya'yı yok edecek yaklaşan bir kuyruklu yıldız hakkında insanlığı uyarmaya çalışan iki astronomu konu alan söz konusu film siyasilere eleştiri niteliğinde olurken, Blanchett, insanların küresel ısınma için harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Oyuncu, “Küresel ısınmadan korkmalı ve değişim talep etmeliyiz. Bu korkuyla yüzleşecek ve bu konuda bir şeyler yapacak kadar kolektif olarak cesur olun” dedi.

Haberin Devamı

‘Umutluyum asla pes etmiyorum’

4 çocuğuyla umut ve değişim hakkında konuştuğunu belirten Cate Blanchett (52) şunları söyledi: “Çocuklarıma da iklim değişikliği hakkında söylediğim gibi, eğer bu meseleden çıkacaksak, çıkmayı nasıl seçeceğiz? 13 yaşındaki çocuğunuzla bunu konuşmak korkunç bir şey, değil mi? Bu yüzden insanlar oy vermek zorunda. Ve güçlerinizi kullanın. Kulağa ilgimi çekmeyen bir kürsüdeymişim gibi geliyor ama pes etmemek önemli. Umudumu yitirmiyorum” diye konuştu.

Yazarlar