Dünya Kuzey Kore iki kısa menzilli balistik füze ateşledi

Kuzey Kore iki kısa menzilli balistik füze ateşledi

14.03.2023 - 09:50 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru 2 kısa menzilli balistik füze fırlattığı bildirildi. Füze denemesinin, bölgede ortak askeri tatbikat sürdüren ABD ve Güney Kore'ye yönelik misilleme olduğu değerlendiriliyor.

Kuzey Kore iki kısa menzilli balistik füze ateşledi

Güney Kore ve ABD'nin son 5 yılın en kapsamlı ortak tatbikatı olarak gösterilen Özgürlük Kalkanı Tatbikatına başlamasının ardından Kuzey Kore'den misilleme niteliğinde bir hamle geldi.

Haberin Devamı

GÖZLEMLER SÜRECEK

Japonya hükümeti, Pyongyang yönetiminin Japon Denizi istikametine doğru 2 yeni kısa menzilli balistik füze fırlattığını açıkladı. Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, ülkenin barış ve güvenliğini sağlamak üzere ABD, Güney Kore ve diğer ülkelerle yakın iş birliği içinde çalışacaklarını, gerekli gözlem ve analiz faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Japonya Savunma Bakanı Yasukazu Hamada ise Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından ülkenin münhasır ekonomik bölgesi içinde bir hasar tespit edilmediğini belirtti.

GÜNEY KORE ORDUSU: 620 KM UÇTU

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da füzelerin Güney Hwanghae eyaletindeki Jangyon bölgesinden 07.41 ile 07.51 saatleri arasında fırlatıldığı, yaklaşık 620 kilometre yol aldığı bildirildi. Açıklamada, "Kuzey Kore'nin art arda gerçekleştirdiği balistik füze denemeleri Kore Yarımadası'nın yanı sıra uluslararası toplumun barış ve istikrarına zarar veren ciddi provokasyonlardır" ifadeleri kullanıldı.