Dünya Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2019’da ölen efsanevi modacı Karl Lagerfeld’e ithaf edilen bu yılki Met Gala’ya çok sevdiği kedisi Choupette katılamadı. Ama geceye katılan konuklar Lagerfeld konseptini yaşattılar.

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

DERLEYEN: PELİN AYKIN - ABD’nin New York kentindeki Metropolitan Sanat Müzesi yararına her yıl düzenlenen ve dünya modasının en önemli etkinliği olan MET Gala, 2019’da 85 yaşındayken vefat eden Alman modacı Karl Lagerfeld onuruna önceki akşam düzenlendi. Teması “Karl Lagerfeld: Bir Satır Güzellik” olarak belirlenen gecede yıldızlar, Lagerfeld’in tarzını yansıtan kıyafetlerle boy gösterdi. Chanel ve Fendi gibi markaların baş tasarımcısı olan Lagerfeld’in stili olan siyah-beyaz renkler, geniş ikonik yaka, deri eldivenler ve inciler davetlilerin giyiminde ön planda olurken, galaya modacının ünlü kedisi “Choupette” damga vurdu.

Haberin Devamı

Kimliğini gizledi

Met Gala’lara çoğunlukla sansasyonel kostümlerle katılan ABD’li oyuncu Jared Leto, Lagerfeld’in çok sevdiği kedisi Choupette’in kostümüyle geldi. Aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği biyografik filmde Lagerfeld’i canlandıracak olan Leto, galaya geldiğinde kimliğini gizledi. Oyuncu, kedi kafası şeklindeki başlığı çıkardığında kendini ifşa edince herkesi şaşırttı. Kedilerinden birinden ilham alarak “Doja Cat” sahne ismini seçen ABD’li rapçi Amala Dlamini de Choupette’e ithafen kedi kostümü ve makyajıyla galaya katıldı.

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

Karl Lagerfeld ve kedisi Choupette

Choupette adına teşekkür

Karl Lagerfeld’in Met Gala’ya davet edilen ve Paris’te bakıcısıyla yaşayan “Birman” cinsi 11 yaşındaki kedisi Choupette, davete katılmadı. Ancak bakıcısı Françoise Caçote, Instagram’da kedinin ağzından yaptığı açıklamada Met Gala’yı organize edenlere teşekkür ederken, “Birçok kişi beni Met Gala’nın kırmızı halısında babama saygı duruşunda bulunmaya davet etti ama biz evde olmayı tercih ettik. Hayattan ayrıldığından beri her gün babamı anıyoruz” dedi. Lagerfeld, çok sevdiği kedisi Choupette’in bakımı için 1.3 milyon sterlinlik miras bırakmıştı.

Haberin Devamı

İkonik Tiffany elması

Şarkıcı Dua Lipa, galada Tiffany & Co.’nun ikonik “Lucida Star” kolyesine yerleştirilen ve Botswana’dan temin edilen yeni “Legendary” (Efsanevi) elmasını takan ilk isim oldu. Değeri 30 milyon dolar olduğu tahmin edilen orijinal Tiffany elmasını aralarında Audrey Hepburn’ün de yer aldığı 4 kadın takmıştı. Lipa, ünlü kolyenin yeni yorumunu takan ilk kişi oldu. Şarkıcı ayrıca Lagerfeld tasarımı elbiseyi giydi.

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

Avustralyalı oyuncu Margot Robbie, ABD’li manken Cindy Crawford’un Chanel’in 1993 bahar defilesinde giydiği Lagerfeld
tasarımı elbiseyle galaya katıldı. Robbie, Lagerfeld’in ölümünden önce seçtiği son Chanel elçisiydi.

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

Hollywood yıldızı Nicole Kidman, 2004’te Chanel’in ünlü parfümü “No. 5”in reklamında giydiği, 250 pembe devekuşu tüyü ve 3 binden fazla gümüş kristal ve payetle işlenmiş elbiseyle Met Gala’ya katıldı.

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

50 bin incili tasarım

Haberin Devamı

ABD’li TV yıldızı Kim Kardashian, Met Gala’ya Lagerfeld’in tasarımlarının vazgeçilmezi olan incilerden oluşan bir kıyafetle katıldı. Fransız modaevi Schiaparelli’nin yaratıcı yönetmeni Daniel Roseberry’nin tasarladığı kıyafette 50 bin gerçek tatlı su incisi kullanıldı.

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’

Davetli listesini Vogue dergisinin yöneticisi Anna Wintour’un oluşturduğu galada manken Anok Yai, kedi maskesiyle yer aldı.

Lagerfeld gecesinde kedisi ‘başroldeydi’