Dünya Las Vegas'a 3 aylık Adele makyajı

Las Vegas'a 3 aylık Adele makyajı

05.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir zamanlar kariyerlerinde düşüş yaşayan şarkıcıların konser verdiği şehir olan Las Vegas 21. yüzyılda eski parlak günlerine döndü. Adele de yeni albümü için Las Vegas’ta üç aydan fazla süren bir konser dizisi yapmaya karar verdi.

Las Vegasa 3 aylık Adele makyajı

Vaktiyle kariyerlerinde düşüş yaşayan şarkıcıların konser verdikleri Las Vegas, en parlak zamanlarını yaşıyor. Geçtiğimiz ay "30" adlı albümünü çıkaran ve ABD’de yılın en çok satan albümüne imza atan İngiliz pop yıldızı Adele, Las Vegas’ta üç aydan fazla bir süre düzenli konser verecek. Adele’in Las Vegas’taki ünlü Caesars Palace kumarhanesindeki Colosseum sahnesinde 21 Ocak - 16 Nisan tarihleri arasında 4 bin kişiye performans sergileyeceği bildirildi. İngiliz “The Guardian” gazetesinin haberine göre, konser biletlerine büyük ilgi var ve bilet satış şirketi konser biletlerinin sadece kayıtlı kullanıcılar tarafından alınmasının muhtemel olduğunu, biletlerin genel satışa açılmadan önce bitebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Celine Dion ile başladı

ABD’nin Nevada eyaletinde kumar ve eğlence mekanlarıyla ünlü şehri Las Vegas uzunca bir dönem kariyerinde gerileme yaşayan sanatçıların gösterileriyle anılıyordu. Ancak Elvis Presley’in 70’lerin ortalarından itibaren, kilolu, ilaç bağımlısı ve yıldızı sönmek üzereyken yaptığı gösterilerin ardından Las Vegas’ın 21. yüzyılda şaşalı günlerine döndüğü belirtiliyor. 2003 yılında Kanadalı şarkıcı Celine Dion’un eğlence şehri Las Vegas’ta konserlere başlamasının dönüm noktası olduğu belirtilirken, onu Britney Spears, Bruno Mars ve Lady Gaga gibi müzik kariyerlerinin zirvesindeki ünlüler takip etti. Vegas’ın güvenlik, finansal kazanç ve samimi konser mekanlarının bulunması gibi faktörlerin toplamının şarkıcılar için tekrar tercih sebebi olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Konserler iyi kazandırıyor

Şarkıcıların Las Vegas’ı tercih etmesindeki bir diğer nedenin finansal getirisi olduğunun da altı çiziliyor. Celine Dion’un 2003 - 2007 ve 2011 - 2019 yılları arasında sadece bilet satışlarından 681 milyon dolar kazandığı aktarıldı. Yakın zamanda Las Vegas’ta başka büyük yıldızların da performans sergileyeceği belirtilirken, bu isimler arasından Katy Perry’nin 29 Aralık’ta Vegas’taki konserlerine başlayacağı da kaydedildi.

Samimi yerleri tercih ediyor

Tekrar prestijli günlerine dönen Las Vegas, şarkıcı Adele’in yeni albümü için de uzun bir turne yapmak yerine önemli bir tercih olmuş görünüyor. Adele’nin Las Vegas’tan çok da uzakta olmayan Los Angeles kentinde yaşaması ve burada eski kocası Simon Konecki ile oğulları Angelo’ya bakmalarının bu seçiminin arkasında önemli bir sebep olduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte “The Guardian” gazetesine konuşan ve canlı müzik alanında yayın yapan IQ dergisi editörü James Hanley de “Adele’nin kendisi turneye çıkmaktan çok hoşlanmadığını itiraf ediyor. Turne yerine tek bir yerde haftalarca bulunabilir ve böylece turne sorunu çözülür” ifadeleriyle şarkıcının neden Vegas’ı tercih ettiğini anlattı. Özellikle Adele’nin “30” albümündeki müziğinin, daha samimi ve etkileşime dayanması nedeniyle, şarkıcının seyircilerin gözlerine bakarak söyleyebileceği mekanları tercih ettiği, Vegas’ın da tüm bunlar için en doğru yer olduğu düşünülüyor.