Dünya Las Vegas’ta bir dönemin sonu

Las Vegas’ta bir dönemin sonu

04.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

En ünlü eğlence yerlerinden Las Vegas’ta gösteri yapan dansçılar, pandeminin etkisi ve cinsiyetçilik konusunda artan farkındalık nedeniyle bu işlerine veda etmek üzereler.

Las Vegas’ta bir dönemin sonu

DIŞ HABERLER - ABD’nin eğlence hayatıyla ünlü Las Vegas kentinin simgelerinden biri olan ve “şov kızları” denilen dansçıların pandeminin etkisi ve cinsiyetçilik konusunda artan farkındalık nedeniyle bu işlerini kaybetmekle karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. İngiliz “Daily Mail” gazetesine konuşan ve Las Vegas’a yeni dansçılar getirmeye çalışan bir organizatör, “Zaman çok değişti. Geçmişte Las Vegas’ta şov kızı olmak bir prestijdi. Eğitimli dansçılar olmaları gerekiyordu, boyları ve kiloları konusunda çok katı kısıtlamalar vardı, onlar Las Vegas’ın yüzüydü. Ama farkındalığın artmasıyla kızlar artık o şekilde görülmek istemiyor. Gece kulüplerinde hosteslik yaparak para kazanmayı tercih ediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

İngiliz şarkıcı Adele’in Las Vegas’taki ertelenen konserlerini organize eden ekip de ürün satmak için hediyelik eşya dükkânında çalışacak “şov kızı” bulamadıklarını söyledi. Söz konusu ekipten bir kişi, pandemi döneminde pek çok kişinin Las Vegas’a gelmemesi nedeniyle “şov kızlarının” başka işler bulduğuna dikkati çekti. Las Vegas’taki gösterilerde 40 binden fazla eşya toplayan Grant Philipo “Bu tür şovların soyu çok yakında tükenecek. Bence bu Las Vegas için bir devrin sonu. Las Vegas dançıları klastı, insanların kumarhanelerde kalmasını ve daha fazla harcamasını sağlamak için performanslar sergilediler. Ama artık bir şov kızında gördüğünüzden daha fazlasını internette görebilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Anlayış değişti

Las Vegas’ta ışıltılı kıyafetleriyle dansçıların yer aldığı Jubilee!, Folies Bergere ve Lido De Paris gibi gösterilerin yerini Celine Dion, Elton John ve Cirque du Soleil gibi şarkıcı ve şov gruplarının alması da anlayışın değiştiğini gösteriyor.