Dünya İsrail'e karşı bir cephe daha! Balistik füzeyle saldırdılar

İsrail'e karşı bir cephe daha! Balistik füzeyle saldırdılar

31.10.2023 - 10:42 | Son Güncellenme:

Kızıldeniz kıyısındaki İsrail şehri Eliat'a 1700 kilometre uzaklıktan balistik füze fırlatıldı. İsrail saldırıyı doğrularken füzenin nereden ateşlendiği de belli oldu. İsrail jetleri ise Cibaliye mülteci kampına yönelik bir bombardıman düzenledi. Söz konusu saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail'in Gazze'yi işgal harekatında hava saldırıları gece boyunca aralıksız devam ederken, Başbakan Binyamin Netanyahu ateşkes çağrılarını reddetti. Tüm gelişmeleri dakika dakika canlı aktarıyoruz.

BLINKEN'DAN BİR İSRAİL ZİYARETİ DAHA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken cuma günü İsrail'i ziyaret edecek.

DOSTLUK HASTANESİ BÜYÜK HASAR ALDI

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki tek onkoloji hastanesi olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin yakınlarını bir kez daha hedef aldı. Sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda, hastanenin 3’üncü katında büyük hasar meydana geldi. Kanser hastalarının tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz haftalarda yakıt sıkıntısı nedeniyle bazı bölümler kapatılmıştı. Nüfusu 2.3 milyon olan Gazze Şeridi’nde 9 bin kanser hastası olduğu tahmin ediliyor.

 

TEL AVİV'DE SİREN SESLERİ

Akşam saatlerinde İsrail’in başkenti Tel Aviv’de siren sesleri yükseldi. Gazze Şeridi’nden fırlatılan roketlere karşılık veren Demir Kubbe hava savunma sistemi, roketleri havada imha etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan bildirilmezken, siren seslerini duyanlar koşarak sığınacak yer aradı.

Haberin Devamı
LONDRA'DA GAZZE EYLEMİ

İngiltere’nin başkenti Londra’da yüzlerce kişi, Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunarak, Liverpool Caddesi İstasyonu’nda oturma eylemi düzenledi. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, istasyonun girişine oturarak “Ne istiyoruz? Ateşkes. Ne zaman? Şimdi” ve “Filistin’e özgürlük” sloganlarını attı. Polisin güvenlik önlemi aldığı gösteride, henüz olumsuz bir durum yaşanmadı.

Protestonun destekçilerinden feminist grup Sisters Uncut, oturma eyleminin Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlediğini belirterek, "Soykırım bitene kadar işler eskisi gibi olmayacak. Hemen ateşkes yapın” dedi.

YARALI FİLİSTİNLİLER MISIR'A SEVK EDİLECEK

İsrail saldırılarında yaralanan bazı Filistinliler, Mısır’a sevk edilecek. Mısırlı tıbbi ve güvenlik kaynakları, yaralı Filistinlilerin yarın Refah Sınır Kapısı’ndan tedavi için Mısır’daki hastanelere sevk edileceğini açıkladı. Gazze Geçiş ve Sınırlar Genel Müdürlüğünden bir yetkili ise, Mısırlı yetkililerin kendilerine 81 Filistinlinin ayrılmasına izin verileceğine dair bilgi verdiğini aktardı.

İSRAİL, CİBALİYE MÜLTECİ KAMPI'NI VURDUĞUNU DOĞRULADI

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'nı vurduğunu doğruladı. Hagari, saldırıda Hamas’ın üst düzey isimlerinden İbrahim Biari’nin hedef alındığını ve öldürüldüğünü açıklayarak, Biari’yi tüm kuzey Gazze'deki çatışmaları denetleyen komutan olarak nitelendirdi.

Hagari, saldırı sırasında Cibaliye Mülteci Kampı'nın altındaki tünellerin çökmesi nedeniyle bölgedeki çok sayıda binanın yıkıldığını belirtti.

Haberin Devamı
HOLLANDA'DAN ORTAK BİLDİRİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına dünyanın dört bir yanında tepkiler devam ediyor. Hollanda’da yaklaşık 700 avukat, yayınladıkları ortak bildiri ile İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında işlediği savaş suçlarında ve insan hakları ihlallerinden yargılanması çağrısında bulundu.


HAMAS'TAN REHİNE AÇIKLAMASI

Hamas, bazı yabancı rehineleri birkaç gün içinde serbest bırakacaklarını açıkladı.

HUSİLER DOĞRULADI

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF), Kızıldeniz’de İsrail topraklarına ateşlenen bir füzenin imha edildiğini duyurmasının ardından Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, Kızıldeniz üzerinden İsrail’e çok sayıda füze ve İHA ile saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Sarea, Kızıldeniz’de imha edilen füzenin İsrail'i hedef alan üçüncü operasyon olduğunu ve devamının geleceğini belirterek, Husi güçlerinin İsrail'in Filistin'e yönelik saldırganlığı sona erene kadar özel operasyonlar yürütmeye devam edeceğini vurguladı.

Haberin Devamı
ABD'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Ödenek Komitesi’nde İsrail ve Ukrayna'ya yapılacak yardımları da içeren 106 milyar dolarlık ulusal güvenlik fonu talebi hakkında ifade verdiği sırada, elleri kırmızı boyalı savaş karşıtları tarafından protesto edildi. Polis, 12 kişiyi gözaltına aldı.

BM BİR KEZ DAHA ÇAĞRI YAPTI

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, bir kez daha çatışmalarda sivillerin korunması çağrısında bulundu. Guterres, “Çatışmaların en ağır yükünü başından beri siviller çekiyor. Her iki tarafta da sivillerin korunması çok önemli ve buna her zaman saygı gösterilmesi gerekiyor. Uluslararası insancıl hukuk gözardı edilemeyecek açık kurallar koyuyor. Alakart menü değildir ve seçici olarak uygulanamaz. Ayrım, orantılılık ve ihtiyat ilkeleri de dahil olmak üzere tüm tarafların buna uyması gerekiyor” dedi.

Gazze Şeridi’ne sağlanan mevcut yardımların yetersiz olduğunu vurgulayan Guterres, bir kez daha insani ateşkes çağrısında bulundu.

NATO'DAN ULUSLARARASI HUKUK VURGUSU

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hamas'ın saldırısını kınadı ancak İsrail'i de Uluslararası Hukuk'a saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı
İSRAİL MÜLTECİ KAMPINI VURDU! ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İsrail jetleri Gazze'de bulunan Cibaliye mülteci kampını bombaladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Hayatını kaybedenlerin çoğunu aileler oluşturuyor. Yaralı sayısı hakkında net bir bilgi bulunmuyor ancak Al Jazeera yüzlerce insanın hastaneye götürüldüğünü bildiriyor.

 'KAMP TAMAMEN YOK EDİLDİ'

Gazze'nin Sivil Savunma Direktörü Ahmed el-Kahloutsaldırı sonrası kampın 'tamamen yok edildiğini' bildirdi ve ekledi; 'Bu binalarda yüzlerce insan yaşıyordu. İsrail, ABD yapımı füzeyle burayı yerle bir etti' ifadelerini kullandı.

BALİSTİK FÜZE VURULDU! ORTA DOĞU'DA YENİ CEPHE

Dört ülkenin kesiştiği noktada bulunan İsrail'in en güneyindeki Eliat şehrinde bu sabah hava saldırı sirenleri çaldı. Dakikalar sonra İsrail ordusu yaptığı açıklamada bir silahlı insansız hava aracının tespit edildiğini ve düşürüldüğünü duyurdu.

Yerel medya, silahlı insansız hava aracının Yemen'den kalkış yapıp Kızıldeniz boyunca uçarak Eliat'a ulaştığını bildiriyor.

İsrail ordusu, henüz İran destekli Husilerin Eliat'a kadar drone uçurduğunu doğrulamadı. Ancak Haaretz gazetesine konuşan güvenlik kaynakları, bomba yüklü insansız hava aracının Yemen'den gelmiş gibi göründüğünü söyledi.

Eliat, aynı zamanda halihazırda Gazze çevresindeki yerleşimlerden tahliye edilen binlerce İsraillinin otellerde barındığı tatil kasabası.

Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah'la günlerdir kuzeyde çatışan İsrail, İsrail, şimdi de Arap Yarımadası'nın ucundaki Yemen'in batısını kontrol eden İran yanlısı Husiler'in güneyden yeni bir cephe açma ihtimaliyle karşı karşıya.

Yemen'in başkenti Sana'yı da elinde tutan Husilerin Akabe Körfezi'ne gönderdiği insansız hava aracının, hedefini bekleyen bir kamikaze drone olabileceği de belirtiliyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Yemen'den kuş uçuşu yaklaşık 1660 kilometre uzaklıktaki Eliat'ta hava sirenlerinin çalmasıyla yalnızca tatil kasabasına yerleştirilen İsrailliler değil, askerlerin de sığınağa koştuğu bildiriliyor.

Uluslararası haber ajansı AFP, öğle saatlerinde Husilerin drone saldırısını üstlendiğini duyurdu.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise Yemen'den fırlatılan 'Hava tehdidinin' drone değil füze olduğu belirtildi. Yetkililer füzenin İsrail’e ait hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini kaydetti.

Fransız haber ajansı AFP, son dakika koduyla geçtiği haberde ise Husilerin saldırılarına devam edeceği aktarıldı ve düşürülen cismin bir balistik füze olduğu yazıldı. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Saree ise yaptığı açıklamada bunun İsrail'i hedef alan üçüncü operasyon olduğunu ve devamının geleceğini söyledi.

ARROW İLK KEZ KULLANILDI

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari ise, Kızıldeniz üstünde seyreden drone'un Arrow uzun menzilli hava savunma sisteminden ateşlenen füze ile etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Haaretz gazetesi, Arrow hava savunma sisteminin savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez kullanıldığını yazdı.

ABD'LİLER BU KEZ DURDURAMADI

Bu, 7 Ekim'de savaşın başladığı Orta Doğu'da Yemen'den İsrail'e ilk kez bir saldırı girişimi değil. ABD ordusu, geçen hafta Husilerin İsrail'e doğru ateşlediği füzeler ve uçurduğu drone'ları düşürdüğünü duyurdu.

İsrail'in en güney ucundaki Eliat'ın bulunduğu Akabe Körfezi, dört ülkenin kesiştiği nokta. Eliat'ın birkaç kilometre uzağında Ürdün şehri Akabe var. Batıda ise Mısır'ın tatil merkezi Taba bulunuyor ve kasabaya geçen hafta bir insansız hava aracı düşmüştü.

Taba'nın yaklaşık 50 kilometre kadar güneyinde olan Nuveybe tatil merkezine de yine roket düştü ve bu vaka savaşın yarı çapının 250 kilometreye çıktığı anlamına geliyordu. Akabe Körfezi'nin doğusunda ise Suudi Arabistan'ın tatil kasabaları yer alıyor.

 

 

'İSRAİL BEYAZ FOSFOR BOMBASI KULLANDI' İDDİASI

Birleşik Krallık merkezli bir insan hakları grubu, İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırılarda beyaz fosfor bombası kullandığını öne sürdü ve bunun 'savaş suçu' kapsamında soruşturulması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı
İSRAİL HARİTADA KAYBOLDU!

Hamas'ın 7 Ekim saldırısını kınamayan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) oylamalarda takındığı tutumla İsrail'in tepkisini çeken Çin'de, teknoloji devlerinin online haritalarına bakanlar bir sürprizle karşılaştı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Alibaba ve Baidu gibi şirketlerin harita platformlarında İsrail kelimesinin yer almadığını bildirdi.

Baidu'nun Çince haritalarında İsrail ve Filistin topraklarının çizilmiş olduğu ancak ülkenin adının belirtilmediği görüldü. Wall Street Journal, aynı durumun Alibaba'nın harita platforma Amap'ta da görüldüğünü yazdı.

Gelişme uluslararası medyada 'Çin İsrail'i dijital haritalarda sildi' başlığıyla sunuldu.

Söz konusu uygulamanın 7 Ekim'den sonra mı başladığı henüz bilinmiyor.

ABD'Lİ MÜSLÜMANLAR BIDEN'A SÜRE VERDİ

 



Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, ABD'deki Müslümanlar ve Demokrat aktivistlerin Başkan Joe Biden'ın Gazze'de acil ateşkes adımları atmaması halinde 2024 seçimlerinde oy vermeyeceklerini duyurdu.

Amerikalı Müslümanlar ve aktivistler, milyonlarca seçmeni bağış yapmamaları ve Biden'a oy vermemeleri için seferber etme kararı aldı.

Demokrat Parti'nin Michigan, Ohio ve Pennsylvania gibi kritik eyaletlerinin liderlerinin de yer aldığı Ulusal Müslüman Demokratik Konseyi (NMDC), Joe Biden'a somut ateşkes adımları atması için yerel saatle 17.00'ye (TSİ 00.00) kadar süre verdi.

NMDC üyeleri arasında, 2024 seçimlerinin sonucunu belirleme potansiyeline sahip Michigan, Ohio ve Pennsylvania gibi eyaletlerden Demokrat partili isimler öne çıkıyor.

ABD'de yaşayan Müslümanların yüzde 70'i 2020 seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'a oy vermişti.

GAZZE'DE CAN KAYBI 8 BİN 500'Ü GEÇTİ

Gazze'yi haritadan silen İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 8 bin 500'ü aştı. Filistinli yetkililer, bugün öğle saatlerinde İsrail bombardımanının 8 bin 525 insanın hayatını kaybetmesine yol açtığını duyurdu. Kurbanların 3 bin 542'isi çocuk, 2 bin 187'si kadın.

Gazze'deki 15 hastane ve 32 sağlık merkezi saldırılar nedeniyle devre dışı kalmış durumda. Savaşın yirmi dört günü geride kalırken, 130 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi.

İNGİLTERE'DE SKANDAL GÖREVDEN ALMA

İsrail'e kayıtsız şartsız destek sunan Batılı ülkelerde, ateşkes çağrısı yapmak bile cezalandırılıyor. İngiltere Başbakanı Sunak, İngiltere Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan'ın Parlamento Özel Sekreteri olan Paul Bristow'u, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunduğu için görevden aldı.

Londra yönetiminden bazı bakanlar, bugün Bristow'un görevden alınmasını savunan açıklamalar yaptı. Ulaştırma Bakanı Richard Holden, Sunak'ın aynı zamanda Muhafazakar Parti milletvekili de olan Bristow'u kovmasının haklı olduğunu ileri sürdü.

İSRAİL TANKLARI 5 KM İÇERİDE



Uydu görüntüleri, hafta sonundan itibaren Gazze içerisinde işgal harekatına girişen İsrail tanklarının beş kilometre kadar ilerlediğini gösterdi. New York Times gazetesi, işgal tanklarının Gazze şehrinin en büyük caddesi El Bahr Bulvarı'na ulaştığını yazdı.

ABD'DE İSRAİL'E YARDIM BASKISI ARTIYOR

7 Ekim'den itibaren hemen İsrail'in yanında saf tutan, uçak gemilerini Doğu Akdeniz'e konuşlandıran ABD, Başkan Joe Biden'ın ziyaretiyle tarafını iyice netleştirmiş oldu.

ABD yönetimi, şimdi de İsrail'e yardım göndermek için çaba sarf ediyor. Al Jazeera, Biden yönetiminin Senato üyeleri üstünde İsrail'e yardım için baskıyı artıracağını bildiriyor.

Ukrayna ve İsrail'e yardımın yer aldığı paket 105 milyar dolarlık. Senato'daki Cumhuriyetçiler, Ukrayna'nın gözardı edilip yalnızca İsrail'e yardım gönderilmesini savunuyor.

HAMAS'IN ELİNDE 240 REHİNE VAR

İsrail ordusu, bugün Hamas'ın elinde tuttuğu rehine sayısını bir kez daha güncelledi. Geçtiğimiz günlerde sürekli artış gösteren rehine sayısı, bu sabah itibarıyla 240 olarak açıklandı.

Gazze Şeridi'ni 2006 yılından bu yana yöneten Hamas, ikisi ABD'li ikisi de İsrailli dört rehineyi serbest bırakmıştı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ETRAFINDA ÇATIŞMA



Güney Asya ülkesi Filipinler'de Filistin yanlısı göstericiler başkent Manila'daki İsrail Büyükelçiliği etrafında polisle karşı karşıya geldi.

İsrail büyükelçiliği önünde Gazze'deki İsrail katliamını protesto eden kalabalık, Filistin'i destekleyen sloganlar atarak elçilik binasına yürümek istedi. Hemen ardından polis ekipleriyle göstericiler arasında çatışma çıktı.

ABD ÜSSÜNE SALDIRMAYI DENEYEN İKİ SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

ABD ordusu, Irak'ın batısındaki Ayn el Esad hava üssünde iki silahlı insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu.

Anbar eyaletindeki Ayn el Esad hava üssü, ABD ve Irak ordusu tarafından birlikte kullanılıyor.

Salı gününün ilk saatlerinde gerçekleşen saldırı girişiminde can kaybı ya da yaralı yok.

Irak ve Suriye'deki ABD güçlerini hedef alan saldırılar, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas savaşının ardından artış gösterdi. İran'ın desteklediği milisler ve İran, Washington'ın İsrail'e verdiği desteği durdurmaması halinde Irak ve Suriye'deki ABD hedeflerine füze ve insansız hava araçlarıyla saldıracağını söylüyor.

Amerikan ordusu, geçen hafta savaş uçaklarıyla Suriye-Irak sınırında İran bağlantılı grupların cephaneliklerini misilleme olarak vurmuştu.

KIZILDENİZ'DE BİR İNSANSIZ HAVA ARACI DÜŞÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kuş uçuşu 220 kilometre uzaklıktaki Kızıldeniz şehri Eliat'ta bir insansız savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Geçtiğimiz hafta füzenin isabet ettiği tatil merkezi Eliat'ta bir düşman uçağının tespit edildiğini aktaran İsrail ordusu, söz konusu insansız hava aracının vurulduğunu belirtti.

İsrail'in en güney ucundaki Eliat'ın bulunduğu Akabe Körfezi, dört ülkenin kesiştiği nokta. Eliat'ın birkaç kilometre uzağında Ürdün şehri Akabe var. Batıda ise Mısır'ın tatil merkezi Taba bulunuyor ve kasabaya geçen hafta bir insansız hava aracı düşmüştü.

Taba'nın yaklaşık 50 kilometre kadar güneyinde olan Nuveybe tatil merkezine de yine roket düştü ve bu vaka savaşın yarı çapının 250 kilometreye çıktığı anlamına geliyordu.

Akabe Körfezi'nin doğusunda ise Suudi Arabistan'ın tatil kasabaları yer alıyor.

SAVAŞTA 31 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazetecileri Koruma Komitesi (JPC), savaşta yaşamını yitiren gazetecilerin sayısının 31'e çıktığını duyurdu. İsrail bombardımanında 26 Filistinli gazeteci can verdi.

JPG'ye göre, çatışmalarda ayrıca dört İsrailli ve bir Lübnanlı gazeteci hayatını kaybetti.

BM TEMSİLCİSİ: SAVAŞ ÇOKTAN SURİYE'YE SIÇRADI

BM Suriye özel temsilcisi Geir Pedersen, İsrail ve Hamas arasındaki savaşın çoktan Suriye'nin içine taşındığını söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan Pedersen, çatışmanın Suriye'ye yayılmasının bir risk olmadığını, zaten başladığını vurguladı.

GAZZE'DE CAN KAYBI 8 BİN 300'Ü GEÇTİ

Savaşın yirmi beşinci gününde Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 306'ya çıktı. Yaşamını yitirenlerden 2 bin 136'sı kadın, 480'i ise yaşlı insanlardan oluşuyor. Gazze'deki yaralı sayısı ise 31 Ekim itibariyle 3 bin 457.

GAZZE'DE GECE BOYUNCA HAVA SALDIRILARI


İsrail savaş uçakları gece boyunca Gazze'nin her noktasında acımasız bir bombardımana girişti, Al Jazeera hava saldırılarında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiğini bildiriyor.

Güneydeki Refah kentinde bir aileye ait bina vuruldu, en az 18 can kaybı var. İsrail jetleri tarafından hedef alınan bir başka aileye ait binada ise en az dokuz insan hayatını kaybetti.

Gazze'nin merkezindeki Zevayida bölgesindeki hava saldırılarında aralarında çocuklar ve kadınların olduğu 18 Filistinli can verdi.

Al Jazeera, geçtiğimiz günlerde ağır bombardımana hedef olan Zeytin mahallesindeki bir evin daha vurulduğunu ve en az altı kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Televizyon ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yerleşimlerin de İsrail uçakları tarafından bombalandığını ekliyor.

SUUDİ ARABİSTAN SAVUNMA BAKANI BIDEN'IN DANIŞMANIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD'nin başkenti Washington'a giden Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman es Suud, Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'la buluşmasında Gazze'de acil bir ateşkesin gerekli olduğunu söyledi.

HASTANE ÇEVRESİNDE PANİK

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Gazze’deki El Kudüs Hastanesi’nin etrafını yoğun bir şekilde bombardıman altına aldığını, bu nedenle hastanede panik yaşandığını aktardı.

Twitter hesabından yaptıkları paylaşımda hava saldırıları ve topçu atışları nedeniyle binanın sürekli sarsıldığını açıkladı.

İsrail Pazar günü bu hastanenin boşaltılmasını talep etmişti. Doktorlar ise çok sayıda yaralının tedavi gördüğü hastanenin tahliye edilmesinin mümkün olmadığını, bunun hastaların ölümüyle sonuçlanacağını belirtmişti.

Uluslararası yardım derneği ActionAid de hastanenin ambulanslarının benzininin bittiğini, hastaneye çıkan yolların da bombardıman nedeniyle kullanılamaz durumda olduğunu, bu yüzden uluslararası yardımları hastaneye ulaştırmakta dahi zorluk çektiklerini açıkladı.

MOSSAD DİREKTÖRÜ BARNEA KATAR'DA

İsrail istihbarat ajansı Mossad'ın yöneticisi David Barnea, Hamas'ın elindeki rehineleri görüşmek üzere Katar'ın başkenti Doha'ya uçtu.

Arabuluculuk çabalarını sürdüren Katar, Hamas'ın elindeki 235 rehinenin serbest bırakılması için örgütle görüşüyor. Mossad direktörü Barnea, Katar'daki gizli ziyaretin ardından İsrail'e döndü.

İSRAİL TANKI YASİN ROKETİYLE VURULDU

İsrail'in geçen hafta Gazze'de kara operasyonuna girişmesiyle 41 kilometre uzunluğundaki şeritte Hamas ve ordu birlikleri arasında çatışmalar başladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları sosyal medyadan paylaştı. Videonun Gazze'nin kuzeybatısında kaydedildiği ve Yasin 105 roketi kullanıldığı belirtiliyor.

İzzeddin El Kassam Tugayları, ayrıca kendi üretimi Yasin roketleriyle İsrail'e ait diğer askeri araçları da hedef aldığını duyurdu.