Dünya Gazze'deki savaşta son dakika... El-Kassam Tugayları İsrail askerlerini böyle pusuya düşürdü! Tünellerden çıktılar

Gazze'deki savaşta son dakika... El-Kassam Tugayları İsrail askerlerini böyle pusuya düşürdü! Tünellerden çıktılar

31.12.2023 - 00:12 | Son Güncellenme:

Devrim Muhafızları'nın liderini Suriye'de öldüren İsrail, şimdi de bir gecede kolordu komutanı dahil 11 İranlı yetkiliyi başkent Şam'da hava saldırısıyla etkisiz hale getirdi. Suriye ordusu ise İranlı askerlerin neden bölgede olduğunu açıkladı. Öte yandan El Kassam Tugayları sıcak çatışmalara dair görüntüleri yayımladı.

7 Ekim tarihinden beri devam eden İsrail-Hamas arasındaki savaşta bütün gelişmeleri canlı olarak aktarıyoruz.

EL-KASSAM TUGAYLARI TÜNELLERDEN BÖYLE ÇIKTI

Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları İsrail askerlerini hedef aldığı yeni görüntüleri paylaştı.

“NETANYAHU İKTİDARDAYKEN HAYATIMIZ BU, FELAKET ÜSTÜNE FELAKET”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, Hamas tarafından bölgede esir olarak tutulanların aileleri İsrail’in başkenti Tel Aviv’de protestolarını sürdürüyor. Akşam saatlerinde başkentteki Habima Meydanı'nda toplanan esir yakınları ve onlara destek vermek isteyen binlerce kişi, “Daha iyi bir İsrail” sloganlarıyla acil seçim çağrısı yaptı. Hamas tarafından Gazze Şeridi’nde tutulan esirlerin bir an önce geri getirilmesini isteyen göstericiler, esir anlaşmasında serbest bırakılmayanların terk edilmemesini talep eden pankartlar taşıdı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya da tepki gösteren İsrailliler, “Netanyahu iktidardayken hayatımız bu. Felaket üstüne felaket, felaket üstüne felaket" sloganları atarak İsrail başbakanının istifasını istedi.

 

İSRAİL, FİLİSTİNLİLERİ GÖÇE ZORLUYOR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar 85 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusunun ayrım gözetmeksizin bölgedeki her noktaya yaptığı saldırılar binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olurken, milyonlarca Filistinliyi ise göçe zorluyor. İsrail ordusunun sık sık vurduğu Gazze Şeridi’ndin merkezindeki Maghazi, Nuseyrat ve Bureij Mülteci Kampları’nda yaşayan binlerce Filistinli eşyalarını araçlara yükleyerek yaşamak için güneydeki Refah şehrine göç ediyor.

 

Haberin Devamı
FRANSA’DA “FİLİSTİN'E DESTEK, GAZZE'DE ATEŞKES” MİTİNGİ

Fransa’nın başkenti Paris’te yarın düzenlenmesi planlanan fakat Fransa İçişleri Bakanlığının izin vermediği “Filistin'e destek, Gazze'de Ateşkes" mitingi bugün binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

ALMANYA'DA FİLİSTİN YÜRÜYÜŞÜ

İsrail’in Gazze Şeridi‘nde binlerce masum sivile yönelik saldırıları sürerken, dünyanın dört bir yanında İsrail’e tepkiler büyüyor. Almanya’da bugün başta başkent Berlin olmak üzere Mainz, Düsseldorf ve birçok kentte eş zamanlı Filistin‘e destek etkinlikleri düzenlendi. Başkentin önemli merkezlerinden Ku'Damm'da Adenauerplatz Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin Filistin destekçisi, İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddetin sona ermesi için çağrıda bulundu. Filistin Milli Marşı‘nın çalmasıyla başlayan gösteride, uluslararası topluma ve Alman hükümetine çağrıda bulunularak, Gazze'deki katliama göz yumulmaması istendi. Konuşmacılar özellikle, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un tutumunu eleştirerek, bu ikiliyi seçmenlerine ihanet etmekle suçladı.

ABD BASINI: İSRAİL ORDUSU YETERSİZ

New York Times gazetesi, 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısında İsrail ordusunun büyük bir ihmali olduğunu belirtti. Saldırıya hazırlıksız yakalanan askerlerin olayları WhatsApp ve Telegram'dan takip ettiğini bildiren gazete, İsrail ordusunun olası saldırılara hali hazırda bir planının olmadığını aktardı.İsrail kanadından ise New York Times'ın bu iddialarına yanıt gelmedi.

Haberin Devamı
"REHİNLELERE ATEŞ AÇIN"

İsrail ordusu 15 Aralık tarihinde üç İsrailli rehineyi öldürdü. Skandalın perde arkası dün ortaya çıkarken bugün de konuyla ilgili yeni detaylar servis edildi. CNN International tarafından yapılan analizde, tehdit olarak algılanan üç İsrailli rehineye ateş açan İsrail askerleri ikisini öldürdü, rehinelerden biri ise kaçmayı başardı. Kaçan rehine sığındığı bir harabede İbranice "Yardım edin" diye bağırdı. Bu sırada komutan "dışarı çık" diyerek rehineyi yanlarına çağırdı. Bölgedeki İsrail askeri ise tank sesinden komutanının dediğini duyamayınca rehineyi kurşuna dizdi.

İSRAİL ORDUSU: HEM HAVADAN HEM DE KARADAN VURUYORUZ

İsrail ordusu, donanma ve hava kuvvetlerinin Gazze'deki hedefleri vurduğunu ve askerlerin de şiddetli çatışmalara girdiğini bildirdi. Askeri yetkililer saldırılarda düzinelerce Hamas savaşçısını öldürdüğünü söyledi ve Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da Hamas tarafından kullanılan iki binayı da yıktığını ekledi.

İsrail ordusu her ne kadar ölenlerin Hamas savaşçısı olduğunu öne sürse de Gazze Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 187 sivilin öldüğünü açıkladı.