Dünya Son dakika... İsrail gemisi kamikaze drone'la vuruldu

Son dakika... İsrail gemisi kamikaze drone'la vuruldu

25.11.2023 - 12:10 | Son Güncellenme:

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkesin üçüncü gününe girildi. Yeni rehine takası beklenen saatte gerçekleşmese de Kızılhaç gecenin ilerleyen saatlerinde yeni gelişmeyi duyurdu. Amerikan AP haber ajansı ise bir İsrail gemisinin vurulduğunu doğruladı.

Gazze'deki savaşın kırk dokuzuncu günü başlayan geçici ateşkeste rehine takasında aksama yaşandı. Gecenin ilerleyen dakikalarında Kızılhaç rehine takasının yeniden başladığını açıkladı. Bütün gelişmeleri dakika dakika canlı blog sayfasına taşıyoruz.

39 FİLİSTİNLİ MAHKUM SERBEST BIRAKILDI

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında 2’nci esir takası yapıldı. Hamas 13 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi, İsrail ise 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Hamas, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı" açıklamasını yaptı.


İSRAİL'E ULAŞTILAR

Netanyahu yaptığı açıklamada '13 vatandaşımız ve 4 Taylandlı İsrail'e ulaştı.' açıklamasında bulundu.

 

İKİNCİ REHİNE TAKASI BAŞLADI

Katar Dışişleri Bakanlığı, Kızılhaç yetkililerinin, 13 İsrailli ve 4 yabancı uyruklu rehineyi teslim aldığını ve Refah Sınır Kapısı'na doğru yola çıktıklarını duyurdu.


Haberin Devamı
KATAR EMİRİ AL THANİ, BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail ile Hamas arasında yaşanan esir takası krizinin Katar-Mısır arabuluculuğu ile çözülmesinin ardından gözler yeniden bölgeye çevrildi. Katar Emirlik Divanı’ndan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden‘ın Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’yi aradığı belirtildi.

Açıklamada, Biden ile Al Thani arasındaki telefon görüşmesinde, "İsrail ile Hamas arasında varılan insani ara anlaşmasının uygulanması, bölgede gerginliğin azaltılması, sivillerin korunması, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi ve Filistinlilere insani yardım akışının artırılması“ konuları üzerinde durulduğu aktarıldı.

POLONYA'DA DESTEK GÖSTERİSİ

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar Polonya'nın başkenti Varşova'da protesto edilmeye devam ediyor. Polonyalı kalabalık bir grup, Polonya Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde düzenledikleri gösteri ile Filistin'e destek verdi. Grup adına konuşma yapan yazar Filip Ilkowski, İsrail'in saldırıları sonucu enkaz altındakilerle birlikte Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 20 bini geçtiğini söyledi. İşlemekte olduğu dehşet verici suçlara rağmen Batı dünyasının İsrail'e desteğini sürdürdüğünü ifade eden Ilkowski, söz konusu durumun Polonya için de geçerli olduğunu aktardı. Gazze'de soykırım sürerken başta Polonya'nın ticari ve askeri olmak üzere her alanda İsrail ile işbirliğini sürdürdüğünü belirten Ilkowski, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve diğer yetkilileri İsrail ile her türlü işbirliğini askıya almaya çağırdı.

KATAR'DAN REHİNE AÇIKLAMASI

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari, İsrail ile Hamas arasında anlaşmaya varılan esir takasının önündeki engellerin aşıldığını belirterek, “Esir takasında 2. grup bu gece serbest kalacak” dedi.

İsrail ile Hamas arasında yaşanan esir takası anlaşmazlığı sona erdi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari yaptığı açıklamada, engellerin aşıldığını belirterek, "7 yabancı uyruklu esirin yanı sıra 39 Filistinli mahkum ile Gazze Şeridi’nde tutulan 13 İsrailli esir bu gece serbest bırakılacak” dedi.

Haberin Devamı
BERLİN'DE MİTİNG

Rusya-Ukrayna savaşının 2’inci yıldönümü yaklaşırken, Almanya’da savaş karşıtı miting düzenlendi. Savaşın barışçıl yollarla bitirilmesini isteyen binlerce kişi, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Brandenburg Kapısı önünde toplandı. Sol Parti eski milletvekili Sahra Wagenknecht'in öncülüğünde toplanan barış yanlısı grup, Ukrayna-Rusya savaşının bir an önce bitirilmesi için Ukrayna'ya silah sevkiyatının durdurulmasını ve buna paralel olarak diplomatik temasların başlatılmasını talep etti. Mitingde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına bir an önce son vermesi çağrısı da yapıldı.

"Savaşa hayır deyin”, “Çılgınca silahlanmayı durdurun”, “Geleceği barışçıl ve adil bir şekilde şekillendirin” sloganlarının atıldığı mitinge yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas'tan yapılan açıklamada, " İsrail anlaşmaya bağlı kaldığı sürece biz de anlaşmaya bağlı kalacağız" denildi.

İSRAİL, FİLİSTİNLİLERİN TUTULDUĞU HAPİSHANENİN ÇEVRESİNE SALDIRDI

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası anlaşmasında 2’inci grupların serbest bırakılması beklenirken, İsrail askerleri saldırılarına devam ediyor. Batı Şeria’da bulunan ve Filistinli mahkumların tutulduğu Ofer Hapishanesi’nin çevresinde bekleyen Filistinlilere İsrail güçleri gerçek mermilerle saldırdı. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu El Halil kenti yakınlarındaki Beyt Ummar köyünde ve Nablus şehri yakınlarındaki Burka kasabasında da yaralananların olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı
REHİNE TAKASI ERTELENDİ

Rehine takası anlaşması doğrultusunda 13 İsrailli daha Gazze'de Kızılhaç'a teslim edildiği bilgisi geldi. Gelen son bilgilere göre rehine takası ertelendi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in insani ara anlaşması şartlarına uymadığını belirterek, 2‘inci esir grubunun serbest bırakılmasının ertelendiğini açıkladı.

CNN TÜRK muhabiri Serdar Er, "Önceki dakikalarda yayınladığımız şuydu; Hamas'ın 13 rehineyi Kızılhaç'a teslim edildiğini duyurmuştuk. 'Ertelemeye karar verdik' açıklaması geldi El Kassam Tugayları'ndan." dedi.

ESİR TAKASI ÖNCESİ SALDIRI

İsrail askerleri rehinelerin bırakılacağı noktaya ateş açtı. Saldırıda bir Filistinli yaralandı. O anlar CNN TÜRK yayınında kaydedildi.

 

 

 

MISIR, GAZZE'DEKİ ATEŞKESİN UZAMASINA YÖNELİK 'OLUMLU SİNYALLER' ALDIĞINI AÇIKLADI

The Guardian gazetesinin haberine göre, Mısır Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'deki ateşkesin bir veya iki gün daha uzatılması ihtimaline ilişkin tüm taraflardan olumlu sinyaller aldığını söyledi.

Mısır Devlet Enformasyon Servisi (SIS) başkanı Diaa Rashwan, yaptığı açıklamada, ülkenin 'Gazze'deki daha fazla rehinenin ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılması anlamına gelen' dört günlük ateşkesin uzatılması konusunda anlaşmaya varmak için tüm taraflarla kapsamlı görüşmelerde bulunduğunu aktardı.

Haberin Devamı
KAMYONLAR, GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLARI TAŞIYOR

BM İsrail ile Hamas arasındaki dört günlük ateşkesin, Gazze'ye insani yardım konvoylarının 21 Ekim'de yeniden başlamasından bu yana; gıda, su ve ilaç dağıtımını en büyük hacme ulaştırmasını sağladığını söyledi.

Cumartesi günü Gazze'nin güneyindeki Refah'ta birçok kişi yemek pişirmek için gaz bidonlarını doldurmayı bekliyordu. 

SAVAŞI PROTESTO, FİLİSTİN'E DESTEK



Hafta sonu bir kez daha dünyanın dört bir yanında Filistin'e destek gösterileri var. Gazze'deki İsrail işgalini protesto eden kalabalıklar, İngiltere'den Hırvatistan'a, Filipinler ve Güney Kore'den Endonezya'ya sokaklara döküldü.




Hırvatistan

Filipinler

Endonezya

Hırvatistan



AVUSTRALYA'DA HALK HÜKÜMETİ PROTESTO İÇİN SOKAKTA

Düzinelerce insan, hükümetin İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına ilişkin politikasını protesto etmek için Avustralya Başbakan Yardımcısı Richard Marles'in Geelong'daki ofisinin önünde toplandı.

Protestocular, ofisin dış duvarına 'Yazıklar olsun' yazdı, yanı sıra Filistin bayrağını astı.

Avustralya'nın Başbakan Anthony Albanese liderliğindeki merkez sol İşçi Partisi hükümeti ateşkes çağrılarına karşı çıkıyor. Bu ayın başlarında ise, Filistinli ve Avustralyalı insan hakları örgütleri, ülkenin karanlık silah ticaretine ışık tutmak amacıyla Avustralya yüksek mahkemesinde hukuki bir dava başlattı.

 

Haberin Devamı
BATI ŞERİA'DA YEDİ HAFTADA 3 BİN 100 FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

İsrail polisi ve askerlerinin Gazze'deki geçici ateşkese rağmen baskınlarına devam ettiği Batı Şeria'da, 7 Ekim'den bu yana ortaya çıkan bilanço hayli ürkütücü.

İsrail işgal altında tuttuğu Filistin toprağı Batı Şeria'da savaşın başından bu yana 3 bin 100'den fazla insanı tutukladı.

Geçici ateşkesin ilk gününde 39 Filistinli mahkumun serbest bırakıldı, aynı akşam İsrail'in yine Batı Şeria'nın birçok noktasına düzenlediği baskınlarda 17 kişi daha gözaltına alındı.

İRAN TAYLANDLI REHİNELERİN LİSTESİNİ HAMAS'A VERDİ



İran'ın Tayland Büyükelçiliği, X platformundan paylaştığı mesajda Tahran yönetiminin müttefiki Hamas'tan rehineleri serbest bırakmasını istediğini belirtti.

Gazze Şeridi'ni 17 yıldır yöneten Hamas, geçici ateşkesin ilk gününde Taylandlı 10 rehineyi de salıverdi.

Bangkok yönetiminin İran'dan devreye girmesini istediğini kaydeden büyükelçilik, İranlı yetkililerin Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'la buluştuğunu ve bu görüşmede rehine listesinin Gazze'yi yöneten Filistinli gruba iletildiğini açıkladı.

MISIR, HAMAS'TAN SERBEST BIRAKACAĞI 14 REHİNENİN LİSTESİNİ ALDI

İngiliz The Guardian gazetesinin bildirdiğine göre, Güvenlik kaynakları, Mısır'ın Hamas'tan Cumartesi günü serbest bırakılacak 14 rehineden oluşan bir liste aldığını söyledi.

AFP: BUGÜN 14 REHİNE VE 42 MAHKUM SERBEST KALACAK



Uluslararası haber ajansına konuşan İsrailli yetkililer, geçici ateşkesin ikinci gününde Hamas'ın elindeki 14 rehinenin serbest kalacağını, 42 Filistinli mahkumun da hapishanelerden dışarı çıkacağını söyledi.

Filistinli 18 kadın ve 24 çocuk, tıpkı ateşkesin ilk gününde olduğu gibi Batı Şeria'daki Ofer hapishanesinde Uluslararası Kızılhaç yetkililerine teslim edilecek. Ofer, İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın Ramallah kentinin hemen dışında yer alıyor.

Anlaşma gereğince her üç Filistinli tutukluya karşılık Hamas bir İsrailli rehineyi serbest bırakıyor.

İSRAİL'DEN BATI ŞERİA'DA YENİ BASKINLAR, GÖĞSÜNDEN VURULAN FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Geçici ateşkesin ikinci gününde İsrail işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da birçok baskın gerçekleştirdi.

Cenin'e bağlı Kabatiye kasabasında bir binayı kuşatan İsrail polisi, içeridekilerden teslim olmalarını istedi. Çıkan çatışmada iki Filistinli yaralandı, göğsünden vurulan yaralılardan biri hayatını kaybetti.

Nablus'taki Askar mülteci kampında ise İsrail işgal güçleri beş Filistinliyi gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar ayrıca diğer köyler ve Eriha'daki bir mülteci kampında da baskınlar düzenlendiğini bildiriyor.

İSRAİL GEMİSİ KAMİKAZE DRONE'LA VURULDU


İsrail ordusuyla yedi haftadır Lübnan sınırında çatışan Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, Cuma sabahı ateşkes başlamadan saatler önce İsrail'e ait bir kargo gemisinin vurulduğunu duyurdu.

Haberini özel kaynaklara dayandıran El Meyadin, kargo gemisinin Hint Okyanusu'nun kuzeyinde, Umman Denizi'nde hedef alındığını bildirdi.

Saldırının ardından geminin alev aldığı belirtilen haberde, İsrailli yetkililerin açıklamasında yer alan bir detaya vurgu yapıldı. Resmi televizyon KAN'a konuşan yetkililer saldırıyı doğrulamadı ancak televizyon geminin bir kamikaze drone tarafından vurulduğunu kaydetti.




AP DOĞRULADI

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, İsrailli bir milyardere ait kargo gemisinin silahlı insansız hava aracı tarafından vurulduğunu doğruladı. ABD'li bir savunma yetkilisinin verdiği bilgiyi paylaşan AP, geminin adının CMA CGM Symi olduğunu da aktardı.

TAKİP SİSTEMİ ÜÇ GÜNDÜR KAPALIYDI

Adının açıklanmaması kaydıyla AP'ye konuşan ABD'li yetkili, Malta bayrağı taşıyan geminin İran'a ait Şahid-136 kamikaze drone'uyla hedef alınmış olmasından şüphelendiklerini söyledi. Aynı yetkili, Washington'ın durumu yakından takip ettiğini de ekledi.

AP, deniz trafiği verilerine göre geminin Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinden Salı günü ayrıldığını ve o zamandan bu yana takip sisteminin kapalı olduğunu yazdı.

Yemen'in batısını kontrol eden İran destekli Husiler, Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah'ın müttefiki. İsrail'e savaş ilan eden Husiler, birçok balistik füze fırlattı ve kamikaze silahlı insansız hava araçlarını 1700 kilometre uzaklıktaki İsrail şehri Eilat'a gönderdi. Husilerin füze ve kamikaze drone'ları İsrail ordusu tarafından düşürüldü, biri bir binaya isabet etti.

Husiler ayrıca hafta içinde Kızıldeniz'de seyreden bir kargo gemisine el koydu. Helikopterle baskın düzenlenen Galaxy Leader adlı kargo gemisi Hudeyde limanına götürüldü.

Kızıldeniz ile Umman Denizi arasında yer alan Babülmendep Boğazı'ndan geçen tüm İsrail gemilerinin hedef alınacağını duyuran Husilerin hamlesi, İsrail'in Maariv gazetesi tarafından açılan 'yeni bir cephe' olarak yorumlandı.

İSPANYA, İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞIRDI



İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Orta Doğu turunun ardından Tel Aviv-Madrid hattında gerilim dinmiyor.

Geride kalan yedi haftalık savaşta Avrupa ülkeleri arasında İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı en sert eleştirileri getirenlerden biri, İspanya'ydı.

İspanya Başbakanı Sanchez, Belçikalı mevkidaşı Alexander De Croo ile Orta Doğu turuna çıktı. İki başbakan İsrail, Filistin ve Mısır'ı ziyaret etti, Sanchez Refah Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin tanımaması halinde bile Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu.

İsrail'in Gazze'de masum çocukları öldürmesinin kabul edilemez olduğunu belirten İspanya Başbakanı, kalıcı ateşkes çağrısında da bulundu.

Pedro Sanchez'in sözleri beklendiği gibi İsrail'i küplere bindirdi, Başbakan Binyamin Netanyahu mevkidaşını kınarken Dışişleri Bakanı Eli Cohen İspanya ve Belçika başbakanlarını 'terörizme destek' vermekle suçlayacak kadar ileri gitti.

İsrail'in İspanya'nın Tel Aviv Büyükelçisi'ni dışişleri bakanlığına çağırması ise, Madrid'den aynı yanıtla karşılık buldu.

İspanya, mütekabiliyet gereği İsrail'in Madrid Büyükelçisi Rodica Radian-Gordon'un dışişleri bakanlığına çağrıldığını açıkladı.

İSRAİL LÜBNAN'DAN FIRLATILAN FÜZEYİ DÜŞÜRDÜ

İsrail, Lübnan topraklarından İsrail'in uzaktan kumanda edilen uçağına ateşlenen uçaksavar füzesinin düşürüldüğünü açıkladı.

İsrail Cumartesi günü sosyal medyada yayınlanan gönderide, uçağın hasar görmediğini ve füzenin İsrail topraklarına geçmediğini söyledi.

GAZZELİLER 48 GÜN SONRA İLK KEZ ÖLÜM KORKUSU OLMADAN UYUDU

Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus'tan bildiren muhabirlere göre, savaşın harap ettiği bölgedeki Filistinliler, yedi haftadır ilk defa uykularında öldürülmekten korkmadan bir gece geçirdiklerini kaydetti.

Al Jazeera muhabiri Hani Mahmud bölgedeki ruh halini şöyle anlattı:

"Fakat insanlar bunun haksızlık olduğunu düşünüyor. Kuzeydeki Gazze Şehri'nden Gazze Şeridi'nin orta kısmına, güneydeki Han Yunus ve Refah şehirlerine taşınan ve evlerine dönemeyen 1,7 milyon insandan bahsediyoruz. Bir hayal kırıklığı, bir öfke duygusu var ve sürekli olarak o koşulun (eve dönme) ateşkes anlaşmasında yer almadığını söylüyorlar. Bu yüzden biraz hayal kırıklığı var."

Ateşkese rağmen Cuma günü kuzeye gitmek isteyen üç Filistinli öldürüldü İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinden kuzeyine seyahat edilmesine izin vermiyor.

BIDEN: BU SADECE BAŞLANGIÇ



ABD Başkanı Joe Biden, rehine takasının hayata geçmesini "Bu sadece başlangıç ama şu ana kadar her şey iyi gitti" sözleriyle değerlendirdi.

Tüm rehineler serbest bırakılana kadar durmayacaklarını belirten ABD lideri, hem Gazze'ye daha fazla insani yardımın girmesine izin vermek hem de rehinelerin serbest bırakılması için çatışmalara ara verilmesi yönünde sürekli olarak baskı yaptığını ifade etti.

Biden, “Hamas bu insanları kaçırdığı andan itibaren ekibimle birlikte onların serbest bırakılmasını sağlamak için aralıksız çalıştık. Katar Emiri ile, Mısır ve İsrail liderleriyle anlaşmayı güvence altına almak için konuştum" diye konuştu.

ABD Başkanı, onlarca rehinenin serbest kalmasını beklediğini, aralarında ABD'lilerin de olacağını söyledi.

Gazeteciler Joe Biden'a dört günlük geçici ateşkesin uzatılıp uzatılmayacağını sordu, ABD lideri "Şansların gerçek olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

EN KÜÇÜĞÜ İKİ, EN YAŞLISI 85 YAŞINDA



Hamas tarafından 7 Ekim baskınıyla rehin alınan İsraillilerden 13'ü Gazze'de Uluslararası Kızılhaç ekibine teslim edildi. Hamas'ın yayınladığı fotoğraflarda, yüzleri maskeli savaşçıların yaşlı mahkumları araçlardan kucaklarında taşıyarak indirdiği görüldü.

Serbest kalanların bindirildiği beyaz arazi araçlarının Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçmesini, havalanan askeri helikopterler izledi. Hastanede kontrolden geçirilen 13 İsraillinin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Aralarında yaşları iki, dört, altı ve dokuz olan dört çocuk ve 85 yaşında bir kadının da bulunduğu 13 kişilik liste şöyle:

  • Asher ailesi: Doron Katz Asher (34 yaşında), Raz Asher (dört yaşında) ve Aviv Asher (iki yaşında)
  • Aloni ailesi: Daniele Aloni (45 yaşında) ve Emilia Aloni (altı yaşında)
  • Monder ailesi: Ruth Munder (78 yaşında), Keren Munder (54 yaşında) ve Ohad Munder (dokuz yaşında).
  • Adina Moshe (72 yaşında) - Hanna Katzir (76 yaşında) - Margalit Mozes (77 yaşında) - Channah Peri (79 yaşında) - Yafa Adar (85 yaşında)
SERBEST KALAN FİLİSTİNLİ: SÜRPRİZ OLDU



Hamas'ın 13 İsrailli ve 11 yabancı rehineyi, İsrail'in ise 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktığı anları dünya soluğunu tutarak izledi.

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'da yer alan iki hapishanede tutulan 24 kadın ve 15 erkek çocuk önce Batı Şeria'daki Ofer tutukevine nakledildi. Filistinli mahkumlar burada Uluslararası Kızılhaç yetkililerine teslim edildi ve ardından kendilerini binlerce kişilik bir kalabalığın beklediği Beytunya kontrol noktasına hareket ettiler.

Konvoyun Beytunya'ya ulaşmasıyla görülmeye değer bir coşku vardı, Filistinli mahkumlar havaifişekler, sloganlar ve bayraklarla karşılandı.

Serbest kalan Filistinli kadınlar ve 18 yaş altındaki erkekler ailelerine kavuştu. Hayatının sekiz yılını İsrail hapishanelerinde geçiren Merah Bekir, özgürlüğün kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Kudüs’ün Beyt Hanina mahallesinde yaşayan annesinin evine ulaşan genç kadın, bir hücrede olduğu için 'dışarıda yaşananlar ve Gazze’de olup bitenler hakkında hiçbir fikrinin olmadığını' belirtti, “Anlaşma haberi sürpriz oldu” dedi.

Gazze'de can veren Filistinliler için büyük bir acı duyduğunu dile getiren Merah Bekir, üniversitede hukuk okumak istediğini de ekledi.

Henüz 16 yaşındayken, 2015 yılında tutuklanan Bekir, bir sınır polisine bıçakla saldırma suçlamasıyla 8,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'MUHTEŞEM, BU KADARINI BEKLEMİYORDUK'

24 yaşındaki Filistinli Ragad el Fenni, Beytunya'daki karşılamayı 'muhteşem' kelimesiyle tarif etti, "Bizim için sürpriz oldu, bu kadarını beklemiyorduk" dedi. Filistinli genç kadın, Ekim 2022'den bu yana hiçbir suçlama yöneltilmeden İsrail hapishanelerinde tutuluyordu.

Serbest kalanlardan 59 yaşındaki Hanan Bergusi (59) Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nı öven sloganlar attı, direniş hareketi sayesinde özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli mahkum var. Mahkumlardan 6 bini, güvenlik gerekçesiyle tutuklandı. Bu insanların pek çoğu hâlâ yargılanmayı bekliyor. Ayrıca İsrail, dünyada çocukları hapishanede tutan tek ülke.

SEVGİLİSİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORDU, TELEVİZYONDA BAKINCA GÖZLERİNE İNANAMADI



Gazze'yi 2006 yılından bu yana yöneten Hamas'ın son dakikada listeye eklediği 10 Taylandlı ve bir Filipinli rehine, serbest kaldı.

İsrail'in Haaretz gazetesi, serbest bırakılanlar arasındaki dört Taylandlının daha önceki rehine listelerinde yer almadığını yazdı. Dört rehinenin ortaya çıkmasıyla liste yeniden güncellendi, halihazırda Hamas'ın elinde 20 Taylandlının olduğu belirtiliyor.

Tayland Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e getirilen 10 Taylandlının iki gün hastanede kalacaklarını, ardından ülkelerine götürüleceklerini açıkladı.

Sevgilisinin 7 Ekim baskınında öldürüldüğüne inanan bir Taylandlı kadın, televizyondaki görüntüye baktığında gözlerine inanamadı. Kittiya Thuengsaeng adlı kadın, sevgilisi Wichai Kalapat'ın 10 Taylandlı arasında olduğunu gördü.