Dünya Londra’da terör korkusu

Londra’da terör korkusu

15.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araç, parlamento binasının dışındaki güvenlik bariyerlerine çarparken, olay büyük korku yarattı. Polisten yapılan açıklamada, yerel saatle 07.37’te bir aracın parlamento binası dışındaki güvenlik bariyerlerine çarptığı bildirildi. Aracın erkek sürücüsünün gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, olayda bazı sivillerin yaralandığı kaydedildi. Polis, hiçbir yaralının hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı.

Londra’da terör korkusu

20’li yaşlarda olan şüphelinin önce bazı bisiklet sürücüleri ve yayalarla çarpıştığını, daha sonra da parlamento binasının bariyerlerine çarptığı öğrenildi. Olay olası terör eylemi olarak değerlendirildi ve çok sayıda polis araca müdahale etti.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Westminster’daki olayda yaralananlar için dua ediyoruz. Hızlı ve cesur yanıtları için de acil servis görevlilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından paylaştığı mesajında, terör saldırıları düzenleyenlere “sert” şekilde müdahale edilmesini istedi, “Londra’da bir diğer terör saldırısı... Bu hayvanlar kaçık. Onlarla sertlik ve güç yoluyla baş edilmeli” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da bir saldırgan, kiralık aracını Westminster Köprüsü’nde saatte 120 kilometre hızla yayaların üzerine sürmüş, parlamentonun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Saldırgan öldürülmüş, olayda 6 kişi hayatını kaybetmişti.