Dünya Los Angeles'ta seri katil paniği! 'Bu gece yalnız uyumayın'

Los Angeles'ta seri katil paniği! 'Bu gece yalnız uyumayın'

02.12.2023 - 11:21 | Son Güncellenme:

ABD'de dört günde 3 evsizi hayattan koparan seri katilin ortaya çıkması sonrası adeta alarm durumuna geçildi. Kurbanlarına uyudukları sırada yaklaşan katille ilgili yapılan açıklamada ise, "Bu gece yalnız uyumayın" uyarısı yapıldı.

Los Angelesta seri katil paniği Bu gece yalnız uyumayın

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Los Angeles şehri sokaklarında üç evsiz adam uyudukları sırada öldürüldü. Amerikan polisi, ölümcül vahşetin arkasında bir seri katilin olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

Kimliği bilinmeyen katil, saldırılarına geçtiğimiz Pazar günü güney Los Angeles'ta konumlanan Westmont'taki bir ara sokakta uyuyan 37 yaşındaki bir adamı öldürerek başladı.

KURBANLARI UYURKEN YAKLAŞIYOR

Los Angelesta seri katil paniği Bu gece yalnız uyumayın

Yaklaşık 24 saat sonra tekrar saldırdı ve bu kez bir binanın arkasında 62 yaşındaki bir adamı hedef alarak hayattan kopardı. 52 yaşındaki üçüncü kurban ise, Çarşamba günü gece 02.30 sularında öldürüldü.

Los Angeles Polis Departmanı Şefi Michel Moore:

"Bu cinayetlerin ortak noktası hepsinin açık bir alanda işlenmiş olması, kurbanların her biri kaldırım veya ara sokakta tek başınaydı. Her birine tek bir kişinin yaklaştığını ve uyurken her birini vurup öldürdüğünü düşünüyoruz. Üç vakanın her birinde benzerlikler var."

Şüphelinin kimliği hâlâ gizemini koruyor, polis yalnızca zanlının tek başına hareket ettiğini ve muhtemelen erkek olduğunu tespit edebildi. Los Angeles Polis Departmanı ayrıca, katilin güvenlik kameralarına kapüşonlu giyerken ve koyu renkli bir araç sürerken yakalandığını aktardı.

Haberin Devamı

GRUP HALİNDE KALIN UYARISI

Los Angelesta seri katil paniği Bu gece yalnız uyumayın

Polis, evsiz vatandaşları hedef alan seri katilin yakalanmasını hızlandırmak için 7/24 çalışan bir görev gücü ve ihbar hattı kurdu. Yanı sıra, insanların sokaklarda uyuduğu bilinen bölgelerde devriyeleri artırdı.

Şehir, sert hava koşulları dolayısıyla mümkün olduğu kadar çok evsiz insanı sokaktan uzaklaştırmak için acil durum barınakları açmaya çalışıyor. Şehirde ayrıca, evsizleri barınak aramaya veya saldırgan yakalanana kadar en azından gruplar halinde kalmaya teşvik etmek için çalışmalar da halihazırda yürütülüyor.

Belediye Başkanı Karen Bass ise olayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Evsiz vatandaşlara mesajımız açık, bu gece yalnız uyumayın. Barınak arayın, hizmet arayın, birlikte kalın, destek arayın."