Dünya Lotodan 9 milyon 927 bin 511 euro kazanan Türk, yine kupon dolduruyor!

Lotodan 9 milyon 927 bin 511 euro kazanan Türk, yine kupon dolduruyor!

07.11.2022 - 13:03 | Son Güncellenme:

Etrafında Chico olarak tanınan Dortmundlu vinç operatörü Kürşat Y, Alman medyasının manşetlerinde. Türk işçi, "Sokakta yürürken, mutluluktan çığlık attım. Herkes benim deli olduğumu düşündü" diye ikramiyeyi kazandığı anı anlattı, Bild gazetesi ise 'Bu bir peri masalı ancak gerçek' tanımını yaptı.

Lotodan 9 milyon 927 bin 511 euro kazanan Türk, yine kupon dolduruyor

Dünya ABD tarihinin en büyük loto ikramiyesini kimin kazanacağını merakla beklerken, Almanya'nın en şanslı kişisi Türk işçi Kürşat Y.'nin hikayesi gündemi değiştirdi.

Haberin Devamı

ABD'nin en yaygın şans oyunlarından Powerball’da kazanan yine çıkmadı ve loto ikramiyesi rekor bir rakama, 1,9 milyar dolara yükseldi. Son üç ayda yapılan 39 çekilişte kazanan çıkmaması nedeniyle ikramiye rekor seviyeye çıktı.

Powerball, bugün Pazartesi günü yapılacak çekilişte kazanma şansını 292,2 milyonda bir olarak açıkladı. Bundan önceki rekor 2016 yılında 1.6 milyar dolara dayanan ikramiyeydi. O yıl ikramiye üç talihli arasında paylaşılmıştı.

Büyük ikramiye bir kişiye çıkar ve bu kişi paranın tamamını tek seferde almak isterse 930 milyon dolar civarı bir miktara razı olması gerekiyor. Eğer potansiyel talihli, ödemeyi 29 yıla bölmeyi kabul ederse tüm ikramiyeyi alabilir. Ancak neredeyse tüm önceki talihliler birinciyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Lotodan 9 milyon 927 bin 511 euro kazanan Türk, yine kupon dolduruyor

1992 yılından bu yana devam eden çekiliş, ABD’deki 50 eyaletin 45’ini kapsıyor. Powerball'da büyük ikramiye altı rakamı bilene ya da bilenlere veriliyor.

TARİHİN EN BÜYÜK İKRAMİYESİ: 2,45 MİLYAR EURO!

Powerball’un son talihlisi 3 Ağustos tarihindeki çekilişte belirlendi. Bu kişi tek seferde ödemeyi istedi ve hesabına 206 milyon dolar yatırıldı.

Powerball ikramiyesi tek kişinin kazanabileceği en büyük piyango ödülü olsa da, toplam para ödülü kategorisinde lider İspanya'da düzenlenen El Gordo çekilişi. Aralık 2015'teki El Gordo çekilişinde toplam 2,45 milyar dolarlık ikramiye dağıtılmıştı. Ancak El Gordo ikramiyesi binlerce kişi arasında bölüşülüyor. Powerball'un ise tek bir talihlisinin olması ihtimal dahilinde.

Lotodan 9 milyon 927 bin 511 euro kazanan Türk, yine kupon dolduruyor

'ANNE, ZENGİNİZ' DİYE BAĞIRDIM'

Almanya'da ise Eylül ayında 139 euroluk bilet alan vinç operatörü Kürşat Y, tam 9 milyon 927 bin 511 euro kazandı. 41 yaşındaki Türk işçi, "Zor nefes alıyordum. Sokakta yürürken, mutluluktan çığlık attım. Herkes benim deli olduğumu düşündü. Eve geldiğimizde 'Anne, zenginiz' diye bağırdım" sözleriyle yaşadıklarını anlatıyor.

Almanya'ya 12 yaşında giden Kürşat Y., bir tamirhanede çırak olarak işe başladı. Otomobil tamirciliğinden sonra bir şirkette vinç operatörü oldu.

Etrafında Chico olarak tanınan Dortmundlu işçi Kürşat Y'nin öyküsünü, özel röportaj verdiği Alman Bild gazetesi 'Bu bir peri masalı ancak gerçek' diyerek sundu. "Herkes nasıl zengin olduğumu bilmeli!" diyen Türk kepçe operatörü, yıllardır düzenli loto oynadığını anlatıyor:

Haberin Devamı

"22 Eylül'de, mahalledeki bayide büyük ikramiye için 139 euroluk kupon doldurdum. Daha önce en fazla 3 bin euro kazanabilmiştim. Son doldurduğum kuponu da evde bir kenara attım, unuttum. Gazetelerde talihlinin Dortmund'da yaşadığını okuyunca, elimde biletimle loto bayisine gittim. Orada loto merkezine başvurmam gerektiği söylendi, bir form doldurdum. Kuponun fotoğrafını çekip arkadaşıma attım, arkadaşım kontrol edip yarım saat sonra beni görüntülü aradı. Milyoner olduğumu söylüyordu."

Hemen çalıştığı işinden istifa eden Chico Kürşat, Porsche ve Ferrari gibi lüks otomobillerden satın aldı, koluna lüks saatler taktı. Satın aldığı bir diğer şey ise, en sevdiği ve sıklıkla arkadaşlarıyla gittiği kafe oldu. Piyangoyu kazanmasının ardından etrafında aniden birçok yeni 'arkadaşı'nın belirdiğini de söylüyor.

Bild gazetesi, bir başka haberinde 'Rüya kadını ara, Porsche ve Ferrari teklif et ve 9 milyon' başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Hafta sonu verdiği röportaj büyük ses getiren Kürşat Y, bugün bir kez daha manşetine çıktığı Bild gazetesinin sayfalarında. '9 milyon 927 bin 511 euroluk süper ikramiyeden sonra Chico tekrar loto oynuyor' başlığını atan Bild, Türk işçinin Dortmund'un kuzeyindeki piyango gişesinin müdavimi olduğunu yazdı. Gişedeki çalışanlardan biri, Kürşat Y'yi görünce, "Hala doymadın mı?" diyerek selamlıyor onu.