Dünya Lüks şehirde kılıktan kılığa girip günde 17 bin TL kazanıyorlar!

Lüks şehirde kılıktan kılığa girip günde 17 bin TL kazanıyorlar!

01.09.2023 - 12:28 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 10 erkek ve kadından oluşan grup, İngiltere'deki kaplıca kentinde kılıktan kılığa girip dileniyor. Gün sonunda ise, lüks otomobil ve çantalarla şehirden ayrılıyor.

Lüks şehirde kılıktan kılığa girip günde 17 bin TL kazanıyorlar

İngiliz basını, İngiltere'nin Güney Batı bölgesindeki ünlü kaplıca merkezi Bath sokaklarını esir alan bir dilenci çetesini sayfalarına taşıdı. Yaklaşık on erkek ve kadından oluşan grup, Bath şehrinde yerel halkı ve ziyaretçileri tuzaklarına çekmek kılıktan kılığa giriyor.

Haberin Devamı

Bath Manastırı, Roma Hamamı ve Georgian mimarisiyle ünlü şehirde dolandırıcılık yapan çete, İngiliz gazetecilerin de takibine girdi. Neredeyse aynı karton tabelaları kullanarak, sırayla şehrin en önemli yerlerini işgal ediyorlar. Sekiz saat süren 'yalvarıp yakarmadan' sonra evleri olan, 19 kilometre uzaktaki Bristol'deki belediye binasına gidiyorlar.

LÜKS ÇANTALAR VE ÖZEL MERCEDES

Aralarından biri lüks moda ürünü deri çantasını arkasına koydu, ayakkabılarını çıkardı ve insanlar geçerken bir battaniyenin üzerine oturdu. Öğle yemeğinde, biri hamile olan iki kadın, sıcak güneşin altında bir bankta dinleniyordu.

Onlara iki erkek dilenci ve son moda gözlüklü, kot ceketli ve kot pantolonlu, dilenciliğe katıldığı görülmeyen üçüncü bir adam da eşlik etti. Daha sonra üç kişi bir X-39 otobüsüne binerek Bristol şehir merkezine gitti, ardından farklı bir otobüse binen iki erkek ve iki kadın geldi.

Haberin Devamı

Bir çete üyesi bir Timpson's'ın önünde durdu ve daha sonra bir Mercedes'e bindi. Hava sıcaklığı 22 derece olmasına rağmen siyah bir şişme ceket, kot pantolon ve bere giyen çete üyesi, bacaklarını örtmek için sırt çantasından bir kilim çıkardı.

Daha sonra önüne önceden hazırlanmış bir karton tabela ve kahve fincanını çıkardı. Birkaç saat para topladıktan sonra bölgeden uzaklaştı ve kişiselleştirilmiş plakalı gösterişli mavi Mercedes'e binerek gözden kayboldu.

Lüks şehirde kılıktan kılığa girip günde 17 bin TL kazanıyorlar

AYDA 10 BİN STERLİN

Polis, 'profesyonel dilencilerin' günde 50 Sterlinden fazla kazanabileceğini tahmin ediyor. Bu da, çetenin hafta sonları ve akşamları dışarı çıkmaları durumunda günde 500 Sterlin (Yaklaşık 17 bin TL, aylık 340 bin TL) veya daha fazla para kazanabileceği anlamına geliyor.

Bath'ın merkezinde evsiz olduklarını iddia eden pek çok sıradan dilencinin, halkın iyi mizacını 'yağmalayarak' işçilerden daha fazla para kazandığına inanılıyor.

GERÇEK EVSİZLERDEN PARA ALIYORLAR

Polis, kendilerini ellerindekileri teslim etmeye zorlayan organize suç grupları tarafından sömürülüyor olabileceklerini düşünüyor. Memurların yapabilecekleri işlem sınırlı ancak anti-sosyal davranışlarından şüphelenilen kişileri 48 saate kadar geri dönmemeleri talimatıyla harekete geçirebilir ve ayrıca para cezası da verebilir. Ancak kesilen cezalar çoğunlukla ödenmiyor.

Haberin Devamı

Şehirdeki satıcılardan biri şunları söyledi:

"Gerçekten evsiz olan insanlardan para alıyorlar. İnsanların kucaklarına 20 Sterlin koyduktan sonra yanımdan geçip gitmesini izliyorum. Bu doğru değil. Polis bir şeyler yapmalı."

Bath polisi, sokakta dilencilikle mücadele etmek ve gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara yardım teklif edilmesini sağlamak için bir konseyle birlikte çalıştıklarını açıkladı. Polis sözcüsü şunları aktardı:

"Barınma olanakları olmasına ve yardım almalarına rağmen, evsiz olduklarını iddia ederek ve dilenerek yerel sakinlerin ve ziyaretçilerin iyi niyetinden yararlanan kişileri mahkemeye verdik. Memurlar, savunmasız kişilerin, onları otobüslerle Bath dahil olmak üzere ülke çapındaki yoğun şehir merkezlerine dilenmeye götüren ve onları ellerindekileri teslim etmeye zorlayan organize suç grupları tarafından sömürülmesinden endişe duyuyor. Polis, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek istiyorsanız bireyler yerine destek hizmetleri sunan hayır kurumlarına bağışta bulunmanızı tavsiye ediyor."

Öte yandan; kurdukları suç ağıyla ülke gündemini meşgul eden çeteye karşı Başbakan Rishi Sunak da harekete geçti. Mart ayında planını duyuran Sunak, yeni yasa yardımıyla, dilencilerin 'kamuoyunda sıkıntıya' sebep olmasını ve suç ağının arkasındaki çeteleri hedef alacak.