Dünya Mahkum sevgili yaktı! 19 yaşındaki kadın gardiyanın skandallar silsilesi

Mahkum sevgili yaktı! 19 yaşındaki kadın gardiyanın skandallar silsilesi

26.02.2024 - 11:54 | Son Güncellenme:

19 yaşındaki kadın gardiyan kalbini mahkumlardan birine kaptırarak yasak aşka yelken açtı. Ancak bu ilişki, parmaklıklar ardındaki erkek arkadaşının gün geçtikçe daha çok 'tesiri altında' kalan genç kadın için sonun başlangıcı oldu

Mahkum sevgili yaktı 19 yaşındaki kadın gardiyanın skandallar silsilesi

Bir kadın gardiyan, parmaklıklar ardında bulunan ve kendisini 'kötü yönde etkileyen' erkek arkadaşı için uyuşturucu kaçırmaya çalıştığı için 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kassan Twitchin adındaki gardiyan, 18 yaşındayken Avustralya'da bulunan Clarence Cezaevi'nde çalışmaya başladı. Twitchin, mahkumlardan Zachary Ashcroft ile yasak aşk yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

SEVGİLİSİNİN ETKİSİNE KAPILDI

İlerleyen zamanlarda hayatını değiştirecek ilişki sonrası parmaklıklar ardındaki erkek arkadaşının tesirine kapıldı ve sevgilisi için esrar kaçakçılığı yapmaya başladı. Genç kadın, ilk olarak 15 Ekim 2023'te cezaevine uyuşturucu sokmaya çalıştı. Daha sonra yasaklı ilaç bulundurmak ve gözaltı yerine yasaklı ilaç/bitki getirmekle suçlandı.

İLK SUÇLANMA 'CAYDIRMADI'

Ancak İngiliz basınının haberine göre, bu Twitchin'i caydırmadı çünkü bir aydan biraz daha uzun süre sonra reçeteli bir opioid ilacı kaçırmaya çalıştığı sırada bir kez daha yakalandı. Twitchin, suçlamaları kabul etmesi sonrasında, en az 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Genç kadın eski bir cezaevi memuru olması sebebiyle, çoğunlukla koruyucu gözaltında tutulmuş ve hücresinde tek başına kilitlenmişti. Ancak koruyucu gözaltı koşullarının 'ağır' olduğu gerekçesiyle cezasına itiraz etti. 

Haberin Devamı

Davası bölge mahkemesinde görüldü ve Yargıç Robert Newlinds, genç kadının mahkumun 'tesiri altında kaldığını' söyledi.

"Ashcroft, suçlu üzerinde en hafif tabirle çok kötü bir etki yarattı."

Yazarlar