Dünya Maksimum servet minimum hayat

Maksimum servet minimum hayat

31.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Serveti 100 milyar doları aşan ilk kadın olan kozmetik kraliçesi Françoise Bettencourt Meyers çok az makyaj yapıyor, lüksten hoşlanmıyor, piyano çalmayı, kitap okumayı-yazmayı ve ailesiyle vakit geçirmeyi seviyor.

Maksimum servet minimum hayat

Fransız kozmetik devi L’Oreal’in mirasçısı Françoise Bettencourt Meyers, servetinin değeri 100 milyar doları aşan dünyadaki ilk kadın oldu.

Haberin Devamı

102 milyar dolarlık (2.9 trilyon TL) servetiyle dünyanın en zengin kadını olan Meyers, Paris’in zengin banliyösü Neuilly-sur-Seine’de 1953’te Liliane - Andre Bettencourt çiftinin tek çocuğu olarak doğdu.

Zenginliğine rağmen sadeliği seven Meyers, Paris’teki Marymount Okulu’nda ünlü müzik öğretmeni Yvonne Lefebure’den ders alarak piyano çalmaya başladı. Bugün de en sevdiği hobisi, piyano çalmak. Küçükken fidye için kaçırılmasından korkulduğu için okuldan alınıp evde eğitim görürken, en büyük tesellisinin piyano olması da bu tutkusunda etkili oldu. Halen Neuilly-sur-Seine’deki iki katlı evini biri Steinway, diğeri Yamaha marka iki kuyruklu piyano süslüyor.

ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde işletme, ekonomi ve sanat öğrenimi gören milyarder, işlerinden kalan zamanlarda kitap yazdı. “İncil’e Bir Bakış” adıyla yazdığı beş ciltlik kitabı ve yine ciltlerden oluşan Yunan mitolojisi kitabı, onun en zengin kadın yazar olmasını da sağladı. Meyers, bir kozmetik kraliçesi olmasına rağmen hiçbir zaman fazla makyajlı görünmedi.

Haberin Devamı

Göz kalemi dışında çok az makyajla yetindi. En sevdiği aksesuarlar da pantolon takımıyla kullandığı kalın çerçeveli gözlükler ve eşarp oldu.​

SADE BİR DÜĞÜN

Bir Katolik olarak doğup büyüyen Françoise Bettencourt, ileride kocası olacak Jean Pierre-Meyers ile 19 yaşındayken tanıştı. Jean Pierre-Meyers ondan beş yaş büyüktü ve zengin bir Fransız Yahudi bankacılık ailesinden gelen, L’Oreal’in bir yöneticisinin oğluydu. Çift, İtalya’nın Toskana kentinde 1984’te sadece dokuz misafirin bulunduğu sade bir düğünle evlendi. Ardından Fransa’da daha büyük bir davet verdiler.

Çiftin oğulları Jean-Victor (37) ile Nicolas (35) halen L’Oreal yönetim kurulunda yer alıyor.

Fransız eczacı Eugene Schueller tarafından 1909’da kurulan kozmetik firması L’Oreal, Schueller’in 1957’de ölmesiyle kızı Liliane Bettencourt’a miras kaldı. Liliane Bettencourt’un da 2017’de ölmesiyle mirası kızı Françoise Bettencourt Meyers devraldı. Françoise’nin babası, siyasetçi Andre Bettencourt ise 2007’de vefat etti.