Dünya Milyon dolarlık Dali broşu satılık

Milyon dolarlık Dali broşu satılık

31.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Taylor Swift’e ilham veren ABD sosyetesinden Rebekah Harkness’e ait olan ve ünlü ressam Salvador Dali’nin tasarladığı broşun müzayedede 1 ila 1.5 milyon dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor.

Milyon dolarlık Dali broşu satılık

ABD sosyetesinin unutulmaz simalarından Rebekah Harkness, 1982’de vefat etmişti. Onu unutulmaz kılan ise Harkness Balesi’ni kurması ve sanatla iç içe bir hayırsever olmasıydı. Şarkıcı Taylor Swift’in bir şarkısına da ilham veren Harkness’e ait olan ve İspanyol ressam Salvador Dali’nin tasarladığı broşun gelecek hafta müzayedede satışa çıkarılacağı açıklandı. Elmas, yakut, zümrüt ve büyük bir inciyle süslenmiş olan deniz yıldızı şeklindeki broşun, Dali’nin sürrealist estetiğinin etkisiyle yaptığı iki ayrılabilir kelebek figürlü parçayla satılacağı belirtildi. Christie’s Müzayede Evi, “Etoile de Mer’in Magnificent Jewels” adlı koleksiyonun parçası olarak 7 Haziran’da açık artırmaya çıkarılacak broşun 1 milyon ila 1.5 milyon dolar arasında bir fiyata alıcı bulacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Külleri vazoda

Rebekah Harkness, petrol şirketi Standard Oil’in varisi William Harkness ile evlenmesinin ardından ABD’nin en varlıklı kadınlarından biri oldu. Eşinin ölümünün ardından mirasının çoğunu müzik bestelemek, Harkness Balesi şirketini yönetmek ve hayırseverlik için kullanan Harkness, daha sonra “lükse düşkün” bir sosyetik olarak anıldı. Havuzunu en pahalı şampanyayla dolduran ve bir tartışmanın ardından komşusunun köpeğini yeşile boyayan eksantrik biri olarak tanınan Harkness, Dali gibi pek çok sanatçıyla dost oldu. Rebekah Harkness öldüğünde külleri Dali’nin tasarladığı 250 bin dolarlık dönen bir vazoda saklandı. Harkness’in Rhode Island’daki “Tatil Evi”’ adlı lüks malikanesi, 2013’te Taylor Swift tarafından satın alındı. Swift, 2020’de “Folklore” adlı albümünde yer alan “ The Last Great American Dynasty “ şarkısında Harkness’in hayat hikâyesini anlattı.