Dünya Morg çalışanından skandal! Ölülerin organlarını sosyal medyadan satmış

Morg çalışanından skandal! Ölülerin organlarını sosyal medyadan satmış

01.05.2023 - 15:04 | Son Güncellenme:

ABD'de bir morg çalışanının ölen insanların beyin, gövde, kol ve bacak dahil birçok organını illegal yollardan satışa çıkardığı ortaya çıktı.

Morg çalışanından skandal Ölülerin organlarını sosyal medyadan satmış

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arkansas eyaletinde meydana gelen olay dünyada ses getirdi. Söz konusu olayın detayları ise mide bulandıran cinsten.

Haberin Devamı

İDDİALAR SKANDAL NİTELİĞİNDE

Arkansas'ta eski bir morg çalışanı, Facebook'ta tanıştığı bir adama çalıntı vücut parçaları sattığı için gözaltına alındı.

36 yaşındaki Candace Chapman Scott, tıbbi cesetlerden alınan en az 20 kutu vücut parçasını 40 yaşındaki Jeremy Lee Pauley'e satmakla suçlanıyor. Dava dosyasında kayıtlara geçen iddiaya göre Scott, Pauley'e ilk mesajında iğrenç olayla ilgili şu soruyu sordu:

'Meraktan soruyorum, piyasada tamamen incelikli, mumyalanmış bir beyin ister misiniz?'

Scott'ın geçmiş dokuz ay içinde Pauley'e fetüs, beyin, kalp akciğer, cinsel organ gibi vücut parçalarını indirimli fiyattan sattığı iddia ediliyor.

Morg çalışanından skandal Ölülerin organlarını sosyal medyadan satmış

AKCİĞERİN DEĞERİ 1600 DOLAR

Cuma günü açıklanan iddianameye göre Scott, Arkansas Merkez Cenaze Hizmetleri'nde çalışıyordu. Pauley ise iddianamede alıcı olarak belirtilmedi ancak başka suçlamalardan dolayı ismi listeye girdi.

Haberin Devamı

İddianameden elde edilen bilgiye göre Scot 1600 dolara bir akciğeri Pauley'e sattı. Bunun yanı sıra Scott'un kol, bacak, göbek deliği parçası gibi organları sattığı belirtiliyor.

MAHKEME HAZİRAN AYINDA

Öte yandan Scoot 7 Haziran tarihinde hakim karşısına çıkacak. Yargıç J. Thomas Ray'den, Scott'ın kaçabileceğini öne sürerek şahsın duruşmasına kadar parmaklıklar ardında tutmasını istedi.