Dünya Mr. Hipersonik Dmitry Rogozin'in kaldığı Şeş-Beş oteli vuruldu!

Mr. Hipersonik Dmitry Rogozin'in kaldığı Şeş-Beş oteli vuruldu!

22.12.2022 - 11:31 | Son Güncellenme:

Ukraynalıların nokta atışı top saldırısı, Donetsk'te askeri bir danışmanlık grubuna liderlik eden Roscosmos'un eski başkanı Rogozin'i hedef aldı. Sırtından yaralanan Rogozin, "Birisi bilgi sızdırdı" dedi.c

Mr. Hipersonik Dmitry Rogozinin kaldığı Şeş-Beş oteli vuruldu

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos'un eski başkanı Dmitry Rogozin, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Ukrayna toprağı Donetsk'te yaralandı. Yerel haber ajansları, Ukrayna ordusunun ateşlediği top mermisinin halihazırda Tsarskie Kurtları adlı askeri danışmanlık grubuna liderlik eden Rogozin'in kaldığı otele isabet ettiğini bildiriyor.

Haberin Devamı

TASS ve RIA Novosti, Dmitry Rogozin'in kaldığı otelin Donetsk dışında olduğunu ve Rus yetkilinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini verdi.

Rogozin ise, birkaç saat sonra Russia Today kanalına bir röportaj verdi ve "Sırtımdan yaralandım, yaşayacağım. Şarapnel parçası omurganın bir santimetre içine girdi" dedi.

Sekiz aydır söz konusu otelde konakladığını belirten Dmitry Rogozin, "Birisi bilgi sızdırdı, akşam 19.45 sularında bulunduğumuz yerin yanı sıra birçok noktayı doğrudan vuran yüksek isabetli saldırılar oldu" ifadesini kullandı.

Bazı haberlerde, Rogozin'in 59'uncu doğum gününü otelin restoranında kutlarken Ukrayna birliklerinin top saldırısına uğradığı belirtiliyor.

Saldırıda iki can kaybı var. TASS haber ajansı, The Shesh-Besh (Şeş-Beş) adlı otelde Dmitry Rogozin'in yanı sıra Rusya'nın Donetsk işgal valisi Vitaliy Khotsenko'nun da yaralandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Rusya'da daha önce başbakan yardımcılığı görevini de yürüten Dmitry Rogozin, Aralık ayı başında yaptığı açıklamada işgalin Kiev'i ele geçirinceye kadar süreceğini söylemişti.

Roscosmos'un eski başkanı, Mayıs ayında ise NATO ülkelerini yarım saatte haritadan silebilecekleri tehdidini savurmuştu.