Dünya Mucize kurtuluş! Tüm ailesini kaybettiği uçak kazasından yıllar sonra...

Mucize kurtuluş! Tüm ailesini kaybettiği uçak kazasından yıllar sonra...

01.02.2022 - 06:51 | Son Güncellenme:

Austin Hatch, 8 yaşında bir uçak kazasından mucizevi bir şekilde sağ kurtuldu ama babası hariç tüm ailesini kaybetti. Hayatını yeniden inşa eden etti ama yıllar sonra aynı trajediyi yeniden yaşadı. İşte Hatch’in film gibi hayatı.

Derleme: Gonca Kocabaş - Milliyet.com.tr - ABD'li Austin Hatch, sevgi dolu ebeveynleri Julie ve Stephen tarafından büyütülen çocukluğunu sevgiyle anlatıyor. Şimdi 27 yaşında olan Austin, The Mirror'a “Annem inanılmazdı” dedi ve ekledi: "Hayat çok güzeldi, çoğu çocuğun hayalini kurduğu çocukluğu yaşadığımı hissediyorum. Sevgi dolu iki ebeveynim vardı. Babam bir doktordu ve annem tam zamanlı bir iş olan evde bizimle ilgileniyordu."

Haberin Devamı

Hatch, annesini “herkesin en iyi arkadaşı” olarak tanımladı: “Herkes onu severdi. İçinde bulunduğu her odayı aydınlatan türden bir kadındı.” Austin, balerin olmak isteyen ablası Lindsay ve küçük erkek kardeşi ile birlikte büyüdü. Ancak o henüz sekiz yaşındayken Austin'in mükemmel hayatı, yaşadığı uçak kazası sonucunda trajik şekilde paramparça oldu.

ANNESİ VE İKİ KARDEŞİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ

Austin, olayı "Kuzey Michigan'dan yaşadığımız Indiana'ya uçuyorduk. Büyükannemi ve büyükbabamı ziyarete gitmiştik” diyerek anlatmaya başladı. Ancak uçak inmeye hazırlanırken trajik bir şekilde düştü. Austin'in annesi, erkek kardeşi ve kız kardeşi hayatını kaybetti. Annesi 38, Lindsay 11 ve Ian ise sadece 5 yaşındaydı.

Haberin Devamı

Austin, "Tanrı'nın lütfuyla babam ve ben hayatta kaldık" dedi ve enkazdan mucizevi bir şekilde hafif yaralarla kurtulduklarını ekledi.

“Annemi ve kardeşlerimi çok küçük yaşta kaybetmenin duygusal acısı çok şiddetliydi. Fiziksel olarak çok kötü yaralanmadığım için şanslıydım ama zordu” diyen Austin Julie, Lindsay ve Ian'sız bir yaşam sürerken, sevdiklerinin anılarını canlı tuttu. Bunu, “Sürekli resimlere ve annemin aile gezilerinden yaptığı not defterlerine baktım” diye aktardı.

Mucize kurtuluş Tüm ailesini kaybettiği uçak kazasından yıllar sonra...

'BABAM 3 ÇOCUĞU OLAN BİR KADINLA YENİDEN AŞKI BULDU'

İkili arasında kopmaz bir bağ oluşurken Stephen, oğlunun en iyi basketbol oyuncusu olma hayalini destekledi. Austin, "Çok destekleyiciydi. Daha iyi olmam için ihtiyacım olan tüm araçlarla beni donattı. Bana koçluk yapmadı, ama o benim en iyi arkadaşımdı" dedi.

Bu arada Stephen, kazadan bir yıl sonra üç çocuğu olan Kimberley adında bir kadınla yeniden aşkı buldu. Austin, annesi ve kardeşleri için hâlâ yas tutuyor olsa da, yeni ailesine hayrandı.

Austin, “Açıkçası zor bir durumdu. Karısını ve çocuklarını kaybeden bir aileye katılmanın annem Kim için ne kadar zor olduğunu hayal bile edemiyorum. Elinden gelenin en iyisini yaptı ve beni kendi çocuğuymuşum gibi sevdi. Harika bir kadındı. Annem Julie'yi kaybetmek korkunç olsa da Kim için minnettarım" diye konuştu. Austin, yaşadığı acıya rağmen Kimberley ve yeni kardeşleri aracılığıyla ikinci bir aile bulmanın trajedinin "mümkün olan en iyi sonucu" olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

Mucize kurtuluş Tüm ailesini kaybettiği uçak kazasından yıllar sonra...

İKİNCİ KEZ KAZA GEÇİRDİ, BABASI VE ÜVEY ANNESİ ÖLDÜ

15 Haziran 2011'de, annesi Julie'nin okuduğu Michigan Üniversitesi'nde basketbol oynamak ve okumak için burs teklif edildiğinde nihayet hayali gerçekleşmiş oldu. Ancak Austin'in sevinci, 9 gün sonra yeniden baş gösteren trajediyle kısa sürdü. Austin, babası Stephen ve annesi Kim ikinci kez uçak kazası geçirdiler. Stephen ve Kim hayatını kaybederken Austin ciddi bir şekilde yaralandı.

Austin, korkunç olayı, "Bununla ilgili fazla detay hatırlamıyorum. Gerçekten kötü bir beyin sarsıntısı geçirdim ve hafızamı kaybettim. Bu sefer Kuzey Michigan'a uçuyorduk ve uçak düştü. Babam ve ikinci annem çarpma sonucu öldü ve ben tekrar hayatta kaldım” diye anlattı.

'HAYATIMIN EN KARANLIK DÖNEMİNDEYDİM'

Austin enkazdan kırık bir köprücük kemiği, birkaç kırık kaburga, kırık bir uyluk kemiği ve beyin sarsıntısıyla kurtarılıp hastaneye kaldırıldı. Uyanma süreci bile birkaç ay sürdü. Austin, "Işıklar açık gibiydi ama evde kimse yoktu. Oradaydım ama neler olduğunu gerçekten anlamadım ve konuşamadım” detayını paylaştı.  Austin bilincini geri kazandıktan sonra yeniden yürümeyi ve konuşmayı öğrenmek zorunda kaldı.  Babasının ve ikinci annesinin öldüğünü öğrendikten sonra ise hayal edilemez bir duygusal sıkıntı içine girdi.

Haberin Devamı

Talihsiz genç yaşadığı hissi, “Hayatımın en karanlık dönemindeydim ama etrafımdaki destek sistemi inanılmazdı. Doktorlar, terapistler, aile üyeleri ve aile gibi olan arkadaşlar harikaydı" diye tarif etti.

Mucize kurtuluş Tüm ailesini kaybettiği uçak kazasından yıllar sonra...

'EĞER  HAYATIM BAĞIŞLANDIYSA BUNU YARDIM ETMEK İÇİN KULLANMAM GEREKİR'

Bir yıldan fazla rehabilitasyon ve fizyoterapiden sonra, lisede fazladan bir yıl geçirmek zorunda kaldı ve sonunda mezun olabildi. Basketbol bursunun hâlâ geçerli olduğu Michigan Üniversitesi'ne devam etti. Daha önce ulaştığı standartlarda oynayamasa da, Austin basketbol takımına katıldı ve oldukça başarılı işlere imza attı. Michigan'daki, ilk yılında voleybol takımında olan şimdiki karısı Abby ile tanışarak aşkı da buldu. Mezun olmadan önceki gece Austin Abby’e evlilik teklifi etti ve çift birkaç yıl sonra da evlendi.

Haberin Devamı

Üniversitedeki ilk yılında yaptığı bir konuşmadan yola çıkan Austin, trajedinin ortasında nasıl umut bulduğuna dair kendi hikâyesini anlatarak ABD'deki işletmelere motivasyon konuşmaları yapmaya başladı. Austin, "Eğer hayatım bağışlandıysa, farklı bir şey yapmam ve bunu diğer insanlara yardım etmek için kullanmam gerekir" diyor. Pandemi sırasında seyahat edememesine rağmen, ABD'deki şirketlerle 100'den fazla sanal etkinliğe ev sahipliği yaptı.