Dünya Müslüman Kardeşler’i ‘terör örgütü’ ilan edecek

Müslüman Kardeşler’i ‘terör örgütü’ ilan edecek

01.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Arap ülkelerinin en gelişmiş siyasi muhalif örgütlerinden olan “Müslüman Kardeşler”i terör örgütü ilan etmeye hazırlandığı bildirildi.

Müslüman Kardeşler’i  ‘terör örgütü’ ilan edecek

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders’ın, bir e-posta ile paylaştığı bilgide, “Başkan, ulusal güvenlik ekibine ve kendisiyle endişelerini paylaşan bölgedeki liderlere danıştı. Bu karar (terör örgütü olarak tanıma kararı) için iç süreçler işletilmeye başlatıldı” ifadelerine yer verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Daha önce ABD merkezli “New York Times” gazetesi de Trump’ın Müslüman Kardeşler’i “yabancı terör örgütleri” listesine almak için harekete geçtiğine ilişkin haberlere yer vermişti. Gazetede yer alan haberlerde, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun bu adımı desteklediği, fakat bakanlıklardaki bazı üst düzey bürokratların karara karşı çıktığına ilişkin iddialar bulunuyordu. New York Times’ın öne sürdüğü bir diğer iddia ise, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi’nin Trump’tan şahsi olarak böyle bir talepte bulunduğuna yönelikti.