Dünya Müzik dünyasının bukalemun yıldızı: Miley Cyrus

Müzik dünyasının bukalemun yıldızı: Miley Cyrus

02.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li şarkıcı Miley Cyrus, 17 yıl önce bir pop yıldızını canlandırdığı “Hannah Montana” dizisini gerçeğe dönüştürdü.

Müzik dünyasının bukalemun yıldızı: Miley Cyrus

Pelin Aykın - Öyle ki 10 Mart’ta yayımlanan “Endless Summer Vacation” albümündeki “Flowers” şarkısıyla en büyük hitlerinden birine imza attı. Flowers, Polonya’dan Paraguay’a kadar tüm müzik listelerinde 1 numara oldu. Şarkı haftalarca “Billboard Hot 100” listesinin zirvesinde yer aldı. Ayrıca, şarkının sözleri ve klibi Cyrus’in 3 yıl önce kendisini aldattığı gerekçesiyle boşandığı aktör Liam Hemsworth’e göndermeler içermesi nedeniyle de magazinde çok konuşuldu.

Haberin Devamı

‘Büyük bir yetenek’

2007’de çıkardığı ilk albümü “Meet Miley Cyrus”den bu yana pop-rock’tan R&B’ye, folk-pop’tan country-diskoya kadar birçok türde şarkı söyleyen Cyrus, görüntüsünü ve sesini değiştirmede “doğaüstü bir yetenek” olarak görülüyor. Bu konuda David Bowie ve Madonna başı çekerken, Cyrus özellikle 21. Yüzyıl modasıyla şekil değiştirmeyi kişisel markasına dönüştürdü. Müzik yazarı Hugh McIntyre, Cyrus’e “bukalemun” demenin doğru olduğunu belirterek, “Çeşitli türlerde iyi performans gösteren yüksek kaliteli müzik sunabileceğini defalarca gösterdi” dedi. Şarkıcının tüm çalışmalarının satış patlaması yapmadığını ancak “fiyasko” da olmadığını dile getiren McIntyre, Cyrus’in tür değiştirmesiyle ilgili “Bu herkesin yapabileceği bir şey değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müzik dünyasının bukalemun yıldızı: Miley Cyrus

Aşk detayı

Nitekim, müzik eleştirmenleri, “Endless Summer Vacation”ın Cyrus’in kendini yeniden yaratma yeteneğinin en son örneği olduğunu belirterek, albümün romantik bir ilişkinin çöküşüne dair içten duygular ve başarılı müzikal detaylar sunduğunu söyledi. Cyrus’i bir ilham kaynağı olarak nitelendiren İngiliz şarkıcı ABISHA da “Miley’in özgün benliği olma konusunda tutarlı olmasını seviyorum. Sınırları zorlamaktan veya biraz aşırı olmaktan korkmuyor ve bunu gerçekten ikonik bulu-yorum” dedi.

Sektörün 30 yaşındaki  emektarı

30 yaşındaki Miley Cyrus’in müzik endüstrisinin deneyimli bir emektarı olduğu belirtiliyor. ABD’nin country müzik cenneti Nashville’de şarkıcı Billy Ray Cyrus ve menajer Tish Finley’in kızı olarak doğan Miley, oyunculuk kariyerine 2001’de babasının oynadığı “Doc” dizisinde rol alarak başladı. 5 yıl sonra 13 yaşındayken “Hannah Montana”daki başrolüyle gençlik idolü oldu. Canlandırdığı “Hannah” kimliğinde yayımladığı 3 albüm Billboard listelerinde zirveye çıkan Cyrus, daha sonra kendi adına geçiş yaptı. 2007’de çıkardığı albümle de ilk müzikal evrimini gerçekleştirdi. Cyrus’in 2013’te çıkan 4. albümü “Bangerz”de cinselliği ön plana çıkarması eleştiriye de neden oldu. Ardından Metallica gibi rock gruplarının şarkılarını da söyleyen ve bu tür şarkılar yapan Cyrus, 2020’de Dua Lipa ile seslendirdiği “Prisoner” ile de pop müzikteki başarısını sergiledi.  Eleştirmenler, bir müzikal bukalemun olan Cyrus’in “Endless Summer Vacation” albümüyle yeni bir çağa girdiğini söyledi.