Dünya Navalni’nin naaşı bilmece gibi! Ölümü gizemini koruyor

Navalni’nin naaşı bilmece gibi! Ölümü gizemini koruyor

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cuma günü cezaevinde ani bir şekilde öldüğü açıklanan ve ölümü gizeminin koruyan Rus muhalif Aleksey Navalni’nin naaşının henüz ailesine teslim edilmediği bildiriliyor.

Navalni’nin naaşı bilmece gibi Ölümü gizemini koruyor

Rusya’da cezaevinde Cuma günü hayatını kaybeden Aleksey Navalni’nin cesedi hala yakınlarına teslim edilmezken, ünlü muhalif ismin ölümü de şaibesini koruyor.

Haberin Devamı

Navalni’nin annesi Lyudmila Navalnaya ve avukatı, cesedi teslim almak için mücadele verirken muhalif liderin basın sözcüsü Kira Yarmiş, “Yalan söyledikleri ve cesedi teslim etmemek için her şeyi yaptıkları çok açık” dedi.

Navalni’nin annesinin, Sibirya’nın Kharp kentindeki tutulduğu IK-3 “Kutup Kurdu” adlı cezaevine cesedi almak için gittiği ancak teslim edilmediğini belirten Yarmiş, müfettişlerin Navalnaya’ya oğlunun “ani aritmik ölüm sendromundan” hayatını kaybettiğini söylediğini bildirdi.

HENÜZ DOĞRULANAMADI

Ancak, Navalni’nin ölüm nedeni halen doğrulanamadı. Ayrıca, Navalni’nin cesedinin prosedürlerin dışına çıkılarak cezaevinden 55 km uzaklıktaki Salehard Hastanesi’nin morguna götürüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Bağımsız yayın kuruluşu “Novaya Gazeta Europe” ise Salehard ambulans servisindeki bir sağlık görevlisine dayandırdığı haberinde, Navalni’nin cesedinde morarma izleri bulunduğunu iddia etti. Görevli, “Bir kişi sarsılıyorsa ve başkaları onu tutmaya çalışıyorsa ama kasılmalar çok güçlüyse morarma ortaya çıkar. Ayrıca göğsünde dolaylı kalp masajından kaynaklanan türden bir morluk olduğunu da söylediler. Yani onu hayata döndürmeye çalıştılar ve muhtemelen kalp krizinden öldü. Ama kimse neden kalp krizi geçirdiğine dair bir şey söylemiyor” dedi. Navalni’nin hastane morgunda tutulan cesedinin soruşturma tamamlanana kadar yetkililerde kalacağı belirtildi.

Navalni’nin naaşı bilmece gibi Ölümü gizemini koruyor

Navalni’nin ölümünün ardından ülke genelinde düzenlenen protestolarda gözaltına alınanların sayısı 400’e yükseldi.

RUS AJANLAR KAMERALARI KAPATTI İDDİASI

Rus istihbarat servisi FSB’den iki görevlinin, Aleksey Navalni ölmeden iki gün önce Kutup Kurdu’na gelip tesisteki güvenlik kameralarıyla kayıt cihazlarının bağlantısını kestiği iddia edildi. İnsan hakları kampanya grubu “gulagu.net”te yer alan habere göre, Federal Cezaevi Hizmeti’nin bir şubesince hazırlanan raporda, söz konusu ziyaretten bahsedildi. Her ne kadar bilgilerin doğruluğu kanıtlanamasa da site, paralı asker grubu Wagner’in eski lideri Yevgeniy Prigojin’in Rus hapishanelerinden eleman aldığını açığa çıkaran ilk site olmuştu.