Dünya Netanyahu neye uğradığını şaşırdı! İsrail askeri: Arkadaşlarım senin yüzünden öldü

Netanyahu neye uğradığını şaşırdı! İsrail askeri: Arkadaşlarım senin yüzünden öldü

22.10.2023 - 20:23 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, askeri üs ziyareti sırasında bir asker tarafından protesto edildi. İsrailli asker Netanyahu’ya, “Arkadaşlarım senin yüzünden öldü” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya bir askeri üssü ziyaret ettiği sırada İsrailli bir asker tarafından tepki geldi. İsrailli asker Netanyahu’ya, “Bütün bu saldırıların sebebi sizsiniz. Arkadaşlarım senin yüzünden öldü. İsrail'i mahvettiniz” dedi. Netanyahu’ya tepki gösteren asker, yanındaki diğer askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Haberin Devamı

Netanyahu neye uğradığını şaşırdı İsrail askeri: Arkadaşlarım senin yüzünden öldü

İSRAİL'İN KARA HAREKATI

Geçtiğimiz hafta beklenen saldırı olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Askeri uzmanlar İsrail'in böyle bir operasyonda ağır kayıplar vereceğini öngörüyor. Uzmanlar Gazze'nin dar sokakları, yüksek katlı binaları ve yer altında bulunan kilometrelerce uzunluğundaki tüneller nedeniyle söz konusu harekatın başarısız olacağını düşünüyor.

Netanyahu neye uğradığını şaşırdı İsrail askeri: Arkadaşlarım senin yüzünden öldü

HİZBULLAH ÖFKE GÜNÜ İLAN ETTİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik en kanlı saldırılarından biri El Ehli hastanesine düzenlendi. Saldırıda 400'den fazla sivil yaşamını yitirirken Lübnan merkezli Hizbullah İsrail'in saldırısını kınamak için "öfke günü" çağrısında bulundu. Çağrı sonrası yüzlerce eylemci 'İsrail'e sınırsız ve koşulsuz destekleri' nedeniyle protesto için Fransa ve ABD büyükelçilikleri önünde toplandı.

Haberin Devamı

Netanyahu neye uğradığını şaşırdı İsrail askeri: Arkadaşlarım senin yüzünden öldü

NETANYAHU'DAN KOMANDOLARA ZİYARET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in kuzeyindeki Komando Tugayı'nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında Netanyahu, Hizbullah'ın savaşa katılmaya karar vermesi halinde İkinci Lübnan Savaşı'nı yaşayacaklarını belirtti. Burada İsrailli komandolarla da konuşan Netanyahu, 2006 yılında Hizbullah ile İsrail arasında yaşanan savaşa dair açıklamalarda bulundu. Netanyahu Hizbullah'ı İsrail'de ikinci bir cephe açmasına karşı uyarılarda bulunarak bunun Lübnan'a yıkım getireceğini belirtti. Başbakan komandolara ayrıca Hizbullah ile ilgili şöyle dedi:  'Lübnan'daki milislerin Gazze savaşına dahil olup olmayacağını size garanti edemem. Bu çatışmalar bizim için 'Yap ya da öl' anlamına gelecek'

Netanyahu neye uğradığını şaşırdı İsrail askeri: Arkadaşlarım senin yüzünden öldü

HAMAS'TAN DAHA GÜÇLÜ

Hizbullah'ın liderleri sık sık İsrail'in yok edilmesi çağrısında bulunuyor, ancak grup on yılı aşkın bir süredir İsraillilerle savaşmaktan kaçınıyor. Konuyla ilgili araştırmalarda bulunan ve ABD basınına konuşan Mohanad Hage Ali isimli uzman 'Hizbullah'ın İsrail ile çatışmaya gireceğini sanmıyorum. Caydırıcılıklarını artırıp masada yer almak istiyorlar' değerlendirmesinde bulundu.