Dünya Netanyahu'ya soğuk duş! Anket sonuçları şoke etti

Netanyahu'ya soğuk duş! Anket sonuçları şoke etti

19.12.2023 - 18:54 | Son Güncellenme:

İsrail Demokrasi Enstitüsü tarafından yapılan ankete göre, İsraillilerin yüzde 69’unun Gazze’deki çatışmaların sona ermesinin ardından genel seçim yapılmasını istiyor. Öte yandan İsrail’de esir yakınları her saat 29. dakikada Savunma Bakanlığı girişini 240 saniye boyunca kapatıyor.

Netanyahuya soğuk duş Anket sonuçları şoke etti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 74’üncü günde devam ederken, İsrail Demokrasi Enstitüsü tarafından yapılan ankette İsraillilerin yüzde 69’unun Gazze’deki çatışmaların sona ermesinin ardından genel seçim yapılmasını istediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ankete göre, çoğunluk aynı siyasi bloğa oy vermeyi planlarken, birçoğu özellikle sol partilere oy verenler olmak üzere kendi blokları içinde parti değiştireceğini ifade etti. Arap kökenli İsraillilerin sadece yüzde 24’ü İsrail ordusunun uluslararası hukuka ve savaş kurallarına uymaya çalıştığını düşünürken, bu oran diğer İsrail vatandaşları arasında ise yüzde 91,5 oldu. Ankete göre, İsraillilerin üçte ikisi hükümetin savaşın ertesi günü için net bir eylem planı olmadığını düşünüyor.

Ankette ayrıca, İsraillilerin yüzde 62’si dünya çapındaki İsrail karşıtı protestoların antisemitizm ve İsrail nefreti nedeniyle yapıldığını düşündüğünü belirtirken, sadece yüzde 7,5’luk bir kesim söz konusu protestoların Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırıları nedeniyle olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

TRAFİĞE KAPATIYORLAR

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de esir yakınlarından oluşan küçük bir grup, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim 06.29’a ve o gün Gazze Şeridi’nde götürülen 240 esire ithafen her saat 29’uncu dakikada Savunma Bakanlığı girişini 240 saniye boyunca trafiğe kapatıyor.

İsrail’de esir yakınlarının protestoları devam ediyor. İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Savunma Bakanlığı önünde bir toplanan esir yakınlarından oluşan küçük bir grup, her gün belli saatlerde eylem düzenleyerek, yakınlarının bir an önce eve dönmesi için seslerini hükümete duyurmaya çalışıyor.

Esir yakınları, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim 06.29’a ve o gün Gazze Şeridi’nde götürülen 240 esire ithafen her saat 29’uncu dakikada Savunma Bakanlığı girişini 240 saniye boyunca araç girişi çıkışına kapatıyor. Göstericiler, 240 saniyenin dolmasının ardından yoldan çekilerek trafik akışına izin veriyor.

Esir yakınları, protesto ile üst düzey askeri yetkililerin kendilerini sürekli olarak gördüğünü ve artık tanıdıklarını belirtti.