Dünya Nijerya'da haftalar önce kaçırılan 130'dan fazla öğrenci kurtarıldı

Nijerya'da haftalar önce kaçırılan 130'dan fazla öğrenci kurtarıldı

26.03.2024 - 08:59 | Son Güncellenme:

Kaduna eyaletindeki bir okuldan kaçırılan 130'dan fazla çocuk ve okul çalışanı için yüz binlerce dolar fidye isteniyordu.

Nijeryada haftalar önce kaçırılan 130dan fazla öğrenci kurtarıldı

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeybatısındaki Kaduna eyaletinde iki haftadan uzun süre önce kaçırılan 130'dan fazla çocuk pazar günü kurtarıldı. Yetkililer, çocukların ailelerine teslim edilmeden önce psikolojik destek aldıklarını belirtti. Nijerya ordusu 76 kadın ve 61 erkek olmak üzere kaçırılan toplam 137 kişinin komşu eyalet Zamfara'da kurtarıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Nijerya ordusundan Tümgeneral MLD Saraso, "Burada 131 öğrenci var, diğer altı öğrenci şu anda hastanede yatıyor ve iyileştiklerinde taburcu edilecekler." şeklinde açıklamada bulundu. Tümgeneral Saraso kaçırılan kişilerden bir okul görevlisinin esaret altında hayatını kaybettiğini aktardı. 

Kaçırılan çocuk sayısı çelişkili

Nijerya ordusu tarafından yayınlanan fotoğraflarda, LEA İlk ve Orta Okulu'ndan kaçırılan çocukların kurtarıldıklarında hala mavi-beyaz-kahverengi üniformalarını giydiği, toz içinde ve bitkin halde oldukları görüldü. 

Kaduna Valisi Uba Sani yerel medyaya verdiğ demeçte "Ben mutluyum, aileler mutlu, hepimiz çocukların kurtarılmasından dolayı mutluyuz." dedi. 

Sani, çocukların psikososyal rehberlik ve sıkı tıbbi gözetim altında kalmaya devam edeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan kaçırılan çocuk ve okul görevlisi sayısına ilişkin çelişkili bilgilerin sorulduğu yetkili "Bir lider olarak rakamlarla uğraşmamalıyım. Çocukların geri dönmesi bundan daha önemli." diye konuştu.