Dünya Norveç’te terör: 2 ölü

Norveç’te terör: 2 ölü

26.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Norveç’in başkenti Oslo’da bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği, üçü ağır 21 kişinin de yaralandığı bildirildi

Norveç’te terör: 2 ölü

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag - Oslo polisi, popüler bir LGBTQ mekanı olarak bilinen ‘London Pub’ adındaki gece kulübünün açık alanına bir silahlı saldırı düzenlendiği ihbarını gece 01.14 civarı aldığını belirtti. Silahlı saldırı sonrası yakalanan failin, tek kişi olduğu ve iki silah kullandığı belirtilirken, ‘London Pub’ gece kulübüne yönelmeden önce, yakınındaki iki ayrı barda insanlara ateş açtığı belirtildi. Görgü tanıkları, failin bir çantada silahla geldiğini gördüğünü ve ardından ateş etmeye başladığını söyledi. 

Haberin Devamı

Saldırıyı gerçekleştiren 42 yaşındaki Zaniar Matapou’nun, İran’ın Kürt nüfuslu bölgesinden çocukken ailesiyle birlikte Norveç’e mülteci olarak geldiği ve Norveç vatandaşı olarak Oslo’da yaşadığı ifade edildi. Norveç Gizli Servisi (PST) tarafından bilinen failin, daha önce adam öldürmeye teşebbüsten ve uyuşturucu bulundurmaktan hüküm giydiği de ima edildi. 

Polis silahlandırıldı 

Olayın bir terör eylemi olarak soruşturulduğunu belirten polis müdürü Benedicte Björnland, Norveç Gizli Servis ve Oslo polis bölgesinden gelen bilgilere dayanarak, polisin geçici olarak silahlandırılması ve kullanma izni kararı verildiğini söyledi. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Störe, olayı, masum insanlara yönelik ‘acımasız ve derinden sarsıcı bir saldırı’ olarak niteledi. Öte yandan Oslo’da düzenlenmesi planlanan ‘Onur Yürüyüşü’ yaşanan bu trajedinin ardından iptal edildi.