Dünya Nükleer santralde 'False Flag': Bombalar yerleştirildi, Türkiye listede

Nükleer santralde 'False Flag': Bombalar yerleştirildi, Türkiye listede

05.07.2023 - 10:16 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santralini patlatacağı iddiası dünya basınında manşet oldu. Zelenskiy'nin konuyla ilgili sözleri durumun ciddiyetini gözler önüne sererken Rus basını olası bir patlamada etkilenecek ülkeleri gösteren bir harita yayınladı. Söz konusu haritada Türkiye'de kendine yer buldu.

Nükleer santralde False Flag: Bombalar yerleştirildi, Türkiye listede

497 günden beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgali cephe hattında bütün kaosuyla sürüyor. Bahar taarruzunun başlamasıyla birlikte Ukrayna ordusu batılı silahlarla Rusya'nın aldığı şehirlerini geri almak için çabalıyor. Rusya tarafı Ukrayna'nın taarruzunun beklendiği gibi bir etki yapmadığını belirtirken, Ukrayna kaybettiği toprakların bir kısmını aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Dün Moskova'nın Vnukovo Havalimanına dronelarla saldırı düzenleyen Ukrayna ordusu uçuşların ertelenmesine neden oldu. Ruslar ise saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

PUTİN'İN YENİ ASKERLERİ YOLDA

Bu haftanın en önemli açıklamalarından biri Wagner'in Moskova'ya yürüyüşünün nedeni olan Şoygu'dan geldi. Savunma Bakanı Şoygu, günler sonra konuştu ve Rus ordusunun sadakatinden ötürü Wagner'in başarısız olduğunu söyledi. Bloomberg'de yapılan haberde ise Rusya'nın cephe hattında destek kuvvetler göndermek için Çeçen ve hapishanedeki askerleri göndermeye hazırlandığı yazıldı. Habere göre Ruslar Wagner'in eksikliğini buradan kapatmak istiyor.

'BOMBALAR YERLEŞTİRİLDİ'

Haftanın en 'tehlikeli' açıklaması ise Ukrayna lideri Zelenskiy'den geldi. Zelenskiy 1 Haziran'da yaptığı açıklamada "Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali’nde yerel bir patlama yapabilmek için teknik olarak hazır” demişti. Aradan geçen 4 günün sonunda bir açıklamada daha bulunan Zelenskiy, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santralinin çatılarına 'patlayıcıya benzeyen nesneler' yerleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Nükleer santralde False Flag: Bombalar yerleştirildi, Türkiye listede

ABD BASINI: FALSE FLAG

Ukrayna istihbaratına atıfta bulunan Zelenskiy, nesnelerin şu anda Rusya'nın elinde bulunan elektrik santralinin birkaç elektrik ünitesinin çatısına yerleştirildiğini belirtti. Dünyada manşet olan gelişmeyi ABD basını ise Kiev ve Moskova'nın açıklamalarını 'False Flag' ( Hedef yönlendirmek, kafa karıştırmak) olarak yorumladı.

Washington Post tarafından yapılan haberde iddiaların bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadığını hatırlattı. Son günlerde bölgede sıcak çatışmaların da yaşandığını hatırlatan Washington Post santralde serpinti korkularının arttığını aktardı. Ukrayna'nın ulusal nükleer operatörü Energoatom, Telegram'da yaptığı açıklamada, Salı sabahı tesisin ana elektrik hattıyla bağlantısının kesildiğini ve yakın zamanda yeniden kurulmuş bir yedek güç kaynağına taktıklarını açıkladı.

Nükleer santralde False Flag: Bombalar yerleştirildi, Türkiye listede

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz sene işgalin hemen başında Ukrayna'dan Rusya'ya geçen santrali Rus ordusu bombardımana tutmuştu. Söz konusu saldırıda santral zarar görmedi ancak çevresi resmen enkaz yığınına döndü.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya olası bir patlaması durumunda Türkiye de radyasyon sızıntısından etkilenecek.

Nükleer santralde False Flag: Bombalar yerleştirildi, Türkiye listede