Dünya O iddia yalan çıktı! Çağımızın sosyal vebası: SELFITIS

O iddia yalan çıktı! Çağımızın sosyal vebası: SELFITIS

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Psikologlar sürekli selfie çekip sosyal medyada paylaşanların ‘Selfitis’ hastalığına kapılmış olabileceklerini bildirerek psikolojik yardıma ihtiyaç duyabileceklerini belirtti iddiaları yalan çıktı.

O iddia yalan çıktı Çağımızın  sosyal vebası: SELFITIS

İddiaya konu olan haberin detayları şöyle:

Haberin Devamı

‘Bağımlı benzeri’

Amerikan Psiki-yatri Derneği, 2014’te takıntılı şekilde selfie çekenler için kullanılan ‘Selfitis’ terimini, hastalık olarak değerlendirmeye aldı. Hindistan’dan 400 kişiyle yapılan araştırma sonrasında yayımlanan sonuçlarda Selfitis, ruhsal bozukluk olarak tanımlandı. Notthingham Trent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. J. Balakrishnan, “Bu durum bağımlılıkla aynı semptomları gösterebiliyor” dedi.

Üç seviyesi bulunuyor

Testlerde araştırmacılar 20 durum ve olayı sıralayıp katılımcıların bu söylemlere katılıp katılmadıkları sordu. Puanlamalarını istedikleri durumlar arasında ‘Selfie paylaşınca popüler hissediyorum’ gibi örnekler yer aldı. Uzmanlara göre, Selfitis’in üç seviyesi var: Sınırda olanlar: Günde en az üç selfie çeken ama hepsini paylaşmayanlar. Akut: Günde en az üç selfie çekip hepsini paylaşanlar. Kronik: Sürekli selfie çeken ve günde en az altı defa sosyal medyada paylaşanlar.