Dünya Obama eskici çıktı

Obama eskici çıktı

21.11.2008 - 00:47 | Son Güncellenme:

ABD’de Başkan Bill Clinton ve George W. Bush yönetimi altında üst düzey görevlerde bulunan Tom Daschle ve Eric Holder’ı sağlık ve adalet bakanlığına atayan ve partisinin önseçim yarışındaki rakibi Hillary Clinton’ı da dışişleri bakanlığına getirmeyi düşünen 44. Başkan Barack Obama, bu tercihleriyle seçim kampanyası sırasındaki “değişim” sözünü tutmadığı eleştirileriyle karşı karşıya kaldı

Obama eskici çıktı

Obama’nın, dışişleri bakanlığına düşündüğü Hillary Clinton’ın eski bir “first lady” olduğunu, sağlık bakanlığı için seçtiği Daschle’ın 2001-2004 yılları arasında Senato’da çoğunluk lideri olarak görev yaptığını, adalet bakanlığı görevine getirdiği Holder’ın ise Bill Clinton yönetiminde adalet bakanı yardımcısı olduğunu hatırlatan İngiliz Daily Mail gazetesi, “Değişim bunun neresinde?” sorusunu sordu.

Eskilerin çağrısı
Bu arada aralarında Demokrat ve Cumhuriyetçi partili eski kabine üyelerinin de bulunduğu onlarca dış politika uzmanı, 20 Ocak’ta görevi devralacak olan Obama yönetimine, BM ile ilişkileri güçlendirmesi çağrısında bulundu. New York Times’ın dünkü sayısında yayımlanan tam sayfa ilanda, Obama için önerilen dış politika önceliklerinin başında uluslararası işbirliğinin BM aracılığıyla güçlendirilmesi yer aldı. “BM’nin, güçlü ABD önderliği olmadan başarılı olamayacağı” ifadesi yer alan ilanda, “Bu yöndeki yatırımın aslında, ABD’nin uluslararası duruşunun güçlenmesine yardım edeceği, ülkeyi güvenli ve kuvvetli tutma gücünü artıracağı” kaydedildi.