Dünya Oda arkadaşının fişini çekti! Almanya'nın konuştuğu Hatun teyze

Oda arkadaşının fişini çekti! Almanya'nın konuştuğu Hatun teyze

11.01.2023 - 17:38 | Son Güncellenme:

Almanya'da aynı odada kaldığı Türk hastanın solunum cihazının fişini çeken Hatun C., Hilal K. isimli kadının ölümüne sebep oldu. Bir süredir tutukluluk halinin sürdüğü kadın hakkında oğlu Aydın C. açıklamalarda bulundu.

Oda arkadaşının fişini çekti Almanyanın konuştuğu Hatun teyze

Almanya'nın Mannheim kentinde geçtiğimiz sene kasım ayında Covid-19 tedavisi gören Hilal K., aynı koğuşta kaldığı diğer bir hastanın solunum cihazının sesinden rahatsız olması nedeniyle fişini çekmesi sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Mannheim Diakonie Hastanesi’nde yaşanan olayda 79 yaşındaki Hilal K.’nın ölümüne neden olan hastanın da Hatun C. adlı Türk hasta olduğu belirlendi. Hilal K'nın kızı, Saadet Ö.  annesinin ölümü üzerine yaptığı açıklamada, “Annem kalp çarpıntısı ve kansızlık teşhisi konulduktan sonra bir haftadır hastanedeydi. Klinikte bulunduğu sırada kendisine Covid-19 bulaştı. Covid-19 koğuşuna götürüldüğünde zaten oksijen makinesine bağlıydı. Öldüğü gün akşam 19.00’a kadar yanındaydım ve çok yorgundu, çoğu zaman uyuyordu. Annemin hayata döndürülmesi gerekiyordu. Anneme bunu nasıl yapabildiğini anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

BEYNİ OLMADAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Saadet Ö. ayrıca, annesinin cenazesini hastaneden beyni olmadan teslim aldıklarını açıkladı. Cenazenin defin işlemini bu şekilde yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Saadet Ö., hastane yönetiminin kendilerine haber vermediğini ve izin almadığını belirtti.

Haberin Devamı

'ANNEMİN KÖTÜ BİR NİYETİ YOKTU'

Tüm bu olaylar yaşanırken konuyla ilgili Hatun C.'nin oğlu konuştu. Annesinin ağır ilaçlar aldığını ve akıl sağlığının yerinde olmadığını belirten Aydın C., söz konusu olayla ilgili "Annemin kötü bir niyeti yoktu" dedi. Annesinin 30 yıldır temizlik görevlisi olarak 5 çocuk büyüttüğünü belirten Aydın C. açıklamalarının devamında Annem kalp ciddi bir kalp hastası ve şu anda hapiste. Korkarım orada ölecek. Annemin ne yaptığından haberi bile yoktu" şeklinde konuştu.

'MAKİNELERİN NE YAPTIĞINI BİLMİYOR'

Açıklamalarına annesinin kötü durumuna vurgu yaparak sürdüren oğlu Aydın C. " Annem Türkçe okuyamıyor ve yazamıyor sadece anlıyor. Alman hemşerilerin ne dediğini nasıl anlayabilir? Makinelerin ne yaptığını bile bilmiyor" diyerek annesini savundu.

Acı bir şekilde hayatını kaybeden Hilal K'nın kızı Sadet O. ise annesinin ölümünün arkasındaki bahanelere vaktinin olmadığını belirterek Alman medyasına konuştu. Genç kadın konuyla ilgili "Annem muhtemelen o kadın yüzünden öldü, onu affetmeyeceğim" dedi.