Dünya Olimpiyatlarda boykot ihtimali!

Olimpiyatlarda boykot ihtimali!

04.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), Paris’te yapılacak oyunlarda Rus ve Belaruslu sporculara bağımsız bir bayrak altında yarışmaya izin vermeyi değerlendirmesi tepkilere neden oluyor.

Olimpiyatlarda boykot ihtimali

Polonya Spor ve Turizm Bakanı Kamil Bortniczuk, 40 kadar ülkenin 2024’te düzenlenecek Paris Olimpiyatlarını boykot edebileceğini ve bunun tüm etkinliği anlamsız hale getireceğini söyledi. Bortniczuk aralarında İngiltere, ABD ve Kanada’nın olduğu 40 ülkeden oluşan bir koalisyonla, 10 Şubat’taki toplantısından önce IOC’nin planlarını engellemenin mümkün olacağına inandığını da söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamadan kısa bir süre önce Polonya, Litvanya, Estonya ve Letonya, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Rusya ve Belarus’tan sporcuların etkinlikte yarışmasına izin verme planını reddetmişti. Ukrayna da, böyle bir durumda Paris Olimpiyatları’nı boykot edeceğini açıkladı.

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD’nin Rus ve Belaruslu sporcuların kendi ülkelerini temsil etmedikleri ‘kesinlikle açık’ olmadıkça 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılmalarını desteklemeyeceğini belirtti. Karar 10 Şubat’ta alınacak.