Dünya Özel adada rüya gibi bir eğlenceden skandala dönüştü! Fiyaskonun mimarı serbest...

Özel adada rüya gibi bir eğlenceden skandala dönüştü! Fiyaskonun mimarı serbest...

19.05.2022 - 17:26 | Son Güncellenme:

Ünlü modeller, Instagram fenomenleri ve influencer'lar tanıtımını yaptı. Katılımcılara, rüya gibi bir adada, gerçek olamayacak kadar güzel bir parti sözü verildi. Hayalleri süsleyen bu lüks festival gerçek olabilir miydi? Olamadı.

Özel adada rüya gibi bir eğlenceden skandala dönüştü Fiyaskonun mimarı serbest...

Fyre Festivali 2017'nin en çok konuşulan festival deneyimiydi ama bunun sebebi herkesin orada inanılmaz tecrübeler yaşaması ve eğlenmesi değil. Kendall Jenner, Bella Hadid ve Hailey Baldwin gibi ünlü yüzler tarafından reklamı yapılan ve ultra lüks bir deneyim sunacağı iddia edilen parti, ıssız bir adada göz alıcı bir festival etkinliği olarak lanse edildi.

Haberin Devamı

BAHAMALAR'DA LÜKS KONAKLAMADAN ISLAK ŞİLTELERE

Biletlerin maliyeti 100 bin dolara kadar çıkıyordu. Rezervasyon yapan konuklara Bahamalar'da lüks konaklama ve "yemek, sanat, müzik ve maceranın en iyisi" sözü verildi. Fyre, zengin Instagram fenomenleri, modeller ve influencer'ların festivaldeki yerini alacağı ve ve diğer herkesin katılmak için can atacağı bir etkinlik olarak tanıtıldı. Bunun yerine yağmurla ıslanmış zeminlerde şiltelere, ekmeklerin üzerine peynir dilimlerinden oluşan yemeklere ve bagajları aydınlatılmamış bir otoparka atıldılar.

Özel adada rüya gibi bir eğlenceden skandala dönüştü Fiyaskonun mimarı serbest...

Katılımcılar özel uçaklarıyla ya da helikopterlerle, belki de yanlarındaki koruma ordusuyla festival alanına iniş yapacak ünlülerin gelmesini beklerken, adada sıradan insanlardan oluşan şanssız bir topluluk vardı.

Haberin Devamı

Fyre Festivali felaketinin ardındaki sahtekar Billy McFarland, 2017'de Karayipler'de gerçekleşemeyen festivalle bağlantılı olarak altı yıldan az bir süre hapis cezasına çarptırılmıştı. TMZ'nin Çarşamba günü bildirdiğine göre, 30 yaşındaki McFarland 30 Mart'ta serbest bırakıldı ve Ağustos ayına kadar kalması beklenen topluluk hapsine transfer edildi. Billy, sahte festival için yatırımcıları kendisine para vermeye ikna etmeye çalışarak sahte belgeler kullandığı için elektronik dolandırıcılık ile suçlanmış ve Mart 2018'de suçunu kabul etmişti. Başlangıçta 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

100 BİN DOLAR DOLANDIRDI

Savunma anlaşmasının bir parçası olarak, McFarland birçok kurbanını tazmin etmek için 26 milyon dolarlık bir müsadere emrini kabul etti. Bundan sadece aylar sonra, McFarland ayrıca kurbanlarını Met Gala ve Burning Man gibi etkinliklere sahte bilet satarak yaklaşık 100.000 dolardan dolandırmaktan suçlu bulundu.

McFarland, Bahamalar'ın Great Exuma adasında lüks bir müzik festivali olarak anılan etkinliğe katılmak için 12.000 dolara kadar ödeme yapan yaklaşık 80 yatırımcıyı ve binlerce festival müdavimini kandırmıştı.

Özel adada rüya gibi bir eğlenceden skandala dönüştü Fiyaskonun mimarı serbest...

Müşterilere, Pusha T ve Blink-182 gibi onlarca konserin, gurme yemeklerin ve lüks konaklama birimlerinin performanslarının yer aldığı abartılı bir her şey dahil deneyim vadedildi. Ancak bunların hiçbirini bulamayan festival katılımcıları, hapishane yemeklerini aratmayan peynirli sandviçler, felaket çadırları ve bitmek bilmez tuvalet sıraları ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Fiyasko birkaç belgesel tarafından da ölümsüzleştirildi. 2021 yılında hapisteyken verdiği bir röportajda McFarland, fiyaskoyu festival için belirlediği "gerçekçi olmayan zaman çizelgesine" bağladı.