Dünya Paris yavaşlıyor

Paris yavaşlıyor

11.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Paris’te trafik kazalarını azaltmak, gürültü kirliliğini önlemek ve şehrin iklim değişikliğine karşı adapte olmasını sağlamak amacıyla, saatte 60 kilometre olan hız sınırını 30’a çekme kararı alındı

Paris yavaşlıyor

Ağustosta başlıyor

Haberin Devamı

Paris Belediyesi, kazaları azaltmak, gürültü kirliliğini önlemek ve şehrin iklim değişikliğine karşı adapte olmasını sağlamak amacıyla, 60 kilometre olan hız sınırını 30’a çekme kararı aldıklarını açıkladı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, ağustos ayında şehir merkezindeki sokaklarda azami 30 kilometre hıza izin vereceklerini ve bazı tek yön sokakları da araç trafiğine kapatacaklarını duyurdu.

Yayalara öncelik

Bu kapsamda öncelikli olarak şehrin merkezinde yer alan ilk 4 mahalle, Seine Nehri kenarı ve Le Marais bölgesindeki dar sokakları her türlü araç trafiğine kapatacağı kaydedildi. Belediye Başkanı Hidalgo asıl hedeflerinin araçların şehir merkezinde kapladığı alanı azaltmak olduğunu ve Paris sokaklarının yayalar ve bisiklet sürücüleri için daha güvenli hale getirmek istediklerini ifade etti. Şehirde araç parkına izin verilen 140 bin sokağın en az 60 bininin tamamen yayalara özel hale getirilmesi de planlanıyor.

Haberin Devamı

Motosiklete park ücreti

Daha önce ücretsiz park etmelerine müsaade edilen motosiklet ve scooter’lar için de park ücreti alınmaya başlanacağı duyuruldu.

Paris yavaşlıyor

2016 yılında Paris Belediye Başkanlığı görevine gelen ve önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Fransa Cumhurbaşkanlığı adaylarından biri olması beklenen sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo, aynı zamanda Paris’in ilk kadın belediye başkanı unvanına da sahip.