Dünya Partinin adı değişti ‘sol’dan destek geldi

Partinin adı değişti ‘sol’dan destek geldi

10.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, vakit geçirmeden haziran ayındaki parlamento seçimlerine hazırlanmaya başlayan Emmanuel Macron’un, bu seçimlerde nasıl bir performans göstereceği merakla beklenirken, kurucusu olduğu “Yürüyüş Hareketi”, ilk iş olarak adını değiştirdi.

Partinin adı değişti ‘sol’dan destek geldi

Yürüyüş Hareketi’nin Genel Sekreteri Richard Ferrand, Paris’te düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçilen Macron’un parti liderliğinden istifa ettiğini, bu göreve geçici olarak Catherine Barbaroux’nun getirildiğini açıkladı. Ferrand, bununla birlikte partinin adının da, “Cumhuriyet Yürüyüşü” (Republique en Marche) olarak değiştirildiğini söyledi. Haziran seçimlerinde her seçim bölgesinden Ulusal Meclis’e 577 milletvekili adayı göstereceklerini anlatan Ferrand, adayların yarısının kadınlardan seçileceğini, bu kişilerin en az yarısının daha önce seçilmemiş kişilerden oluşacağını kaydetti.
1974’te, dönemin cumhurbaşkanı adayı François Mitterrand’ın seçim kampanyasıyla siyasete giren Barbaroux, daha sonra göreve gelen Sosyalist Parti yönetimleri ve cumhurbaşkanı adaylarıyla çalıştı. Barbaroux, 6 Nisan 2016’da kurulan Yürüyüş Hareketi’nin Fransa çapındaki 9 ulusal delegesinden biri olarak, önemli görevler üstlendi.
Öte yandan Fransa eski Başbakanı Manuel Valls, iktidardaki Sosyalist Parti’nin artık “öldüğünü” savunarak, hazirandaki seçimde Cumhuriyet Yürüyüşü’nden aday olacağını açıkladı. Valls, Macron’un Fransa için yeni bir siyasi kulvar açtığını, bunun takip edilmesi gerektiğini kaydederken, sosyalist olarak 30 yıllık siyasi geçmişini inkar etmeyeceğini fakat Macron’un başarılı olmasını istediğini belirtti.