Dünya Paşinyan, oğlunu takas etmeye hazırmış!

Paşinyan, oğlunu takas etmeye hazırmış!

10.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ermenistan’da 20 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler yaklaşırken, Başbakan Nikol Paşinyan, oğlu Aşot’u Azerbaycan’da tutulan ve Erivan’da savaş esiri olarak kabul edilen tüm Ermeni askerleriyle değiştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Paşinyan, oğlunu takas etmeye hazırmış

Paşinyan, kendisine “oğlunu 20-25 savaş esiriyle takas etmesi” teklifinde bulunan eski Cumhurbaşkanı Sarj Sarkisyan’a cevaben yaptığı açıklamada, “Diyorum ki kabul ediyorum ve Aliyev’e oğlumu tüm esirlerle değiştirme çağrısı yapıyorum. Resmi olarak ilan ediyorum, oğlumu tüm mahkumlara karşılık veriyorum” ifadelerini kullandı. 22 yaşındaki oğlu Aşot’u Dağlık Karabağ savaşında cepheye de gönderen Paşinyan, Ermenistan’ın eski cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan’a da hakaretler yağdırarak, “İnsan ticaretinde uzman olan bu ikiliye, bu konuda müzakere yapma yetkisi veriyorum... Aliyev’e, Kızıl Haç’a ve herkese resmi olarak duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sarkisyan, söz konusu teklifi, Paşinyan’ın önceki günkü “Bakü hapishanelerinde tutulan Ermeni tutsaklar, Ermenistan’ın bağımsızlığı ve egemenliği için mücadele ediyorlar. Bir iki aylık fazladan esaret için bizi affederler. Ancak serbest bırakılmaları karşılığında ülkenin bağımsızlığı ve egemenliği feda edilirse bizi affetmezler” açıklamasından sonra yapmıştı.