Dünya Pence Trump'a destek vermiyor

Pence Trump'a destek vermiyor

16.03.2024 - 12:35 | Son Güncellenme:

ABD'de başkan adayları kesinleşirken Donald Trump'ın Beyaz Saray döneminde yardımcılığını yapan Mike Pence, verdiği kararının sürpriz olmadığını söyledi.

Pence Trumpa destek vermiyor

2017-2021 arasında Donald Trump’ın Başkan Yardımcısı olan Mike Pence 2024 seçimlerinde Trump’a destek vermeyeceğini açıkladı. Fox News’a açıklamalarda bulunan Pence, bu yıl Donald Trump’a destek vermeyecek olmasının sürpriz olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Pence, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı için yarışmış ancak ön seçimler başlamadan önce yarıştan çekilmişti.

Karar, Trump yönetimde yer alan bazı isimlerin eski patronlarına destek vermeyeceklerini açıkladığı bir döneme denk geliyor. Kongre’nin Cumhuriyetçi üyeleri çoğunlukla Trump’a desteklerini açıklamış durumda.

Trump’la Pence’in yolları 2020 seçim sonuçlarının Kongre’de onay sürecinde ayrılmıştı. Trump, Pence’e Anayasa’ya aykırı olarak hareket etmesi çağrısında bulunmuş, Pence bunu reddetmişti.

Trump destekçileri 6 Ocak 2021’de Kongre’yi basınca Pence, Kongre’de saklanmak zorunda kalmıştı. O sırada Trump destekçileri 'Mike Pence’i asın' şeklinde sloganlar atıyordu.

Cumhuriyetçi Parti’nin ilk ön seçim tartışma programında ise Pence, Trump hakkındaki iddianameler nedeniyle suçlu bulunsa bile destek vereceğini belirten isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

Ancak Pence, Trump’ın tavırları ve politikası konusunda ciddi tereddütleri olduğunu kaydetti.

Pence, “Kendisini Anayasa’nın üzerinde konumlandıran birinin ve başkasından Anayasa’nın üzerinde olmasını isteyen birinin hiçbir zaman Amerika’nın başkanı olmaması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Pence kime oy vereceği yönündeki bir soruya karşılık olarak net yanıt vermedi, "Oyumu kendime saklayacağım” dedi.

Bununla birlikte Mike Pence, Biden’a da oy vermeyeceğini belirtti. Pence, “Asla Biden için oy kullanmayacağım. Ben bir Cumhuriyetçiyim” ifadelerini kullandı.