Dünya 'Pençeye' takıldı: Cesur planı ters gidince, polisler çağrıldı

'Pençeye' takıldı: Cesur planı ters gidince, polisler çağrıldı

01.02.2024 - 14:21 | Son Güncellenme:

Küçük gözlerini, cezbedici oyuncaklara çevirdi. Onlara ulaşmak için 'cesur' bir planı vardı. Ancak işler tam olarak beklediği gibi gitmeyince, polisler imdadına koştu.

Derleyen: Ayşe Kısakürek Avustralya'da yaşanan olayda, üç yaşındaki maceracı bir çocuk, Queensland'deki alışveriş merkezinde oyuncak avına çıkmaya karar verdi. Ancak işler cesur planındaki gibi gitmedi, ödül makinesinin içine giren afacan içeride mahsur kaldı.

Haberin Devamı

KURTARILMAK İÇİN ACELESİ YOKTU

Pençeye takıldı: Cesur planı ters gidince, polisler çağrıldı

Memurlar, Capalaba Alışveriş Merkezi'nde bir çocuğun ödül makinesinde sıkışıp kaldığı yönündeki çağrıya cevap verdi. Merkeze gelen yerel polis memurları, onu nasıl dışarı çıkaracaklarını düşünmeye başladı. Bu sırada Ethan adındaki tasasız çocuk, etrafı Hello Kitty peluşlarıyla çevrili halde kurtarılmayı bekliyordu.

Yaşananları gösteren polis videosunda, Ethan'ın pek de korkmadığı ve kurtarılmak için acelesi olmadığı da dikkat çekti. Yine de Ethan polisin talimatlarına uydu ve polisler camı kırıp onu kurtarırken, gözlerini kapatarak bekledi. Kurtarılan çocuk daha sonra güvenli şekilde ailesinin yanına teslim edildi. Bu sırada polis memurlarından biri "Bir ödül kazandın, hangisini istiyorsun?" diyerek şaka yaptı.

Haberin Devamı

OYUNCAK DAĞININ KRALI

Pençeye takıldı: Cesur planı ters gidince, polisler çağrıldı

Ethan'ın babası Timothy Hopper gazetecilere verdiği demeçte, oğlunun market alışverişi sırasında bir anlığına arkasını döndükten sonra bu kadar çabuk makineye girmesinin 'inanılmaz' olduğunu söyledi.

"Oyuncak makinelerini seviyor… Her zaman yaptığı gibi fırsatçılık yapmak için kapıyı açtı. Sonra birkaç saniye içinde makinenin içine girdi, kapı arkasından kapandı. Ayağa kalktı ve ne olduğunu anladı. O, oyuncak dağının kralıydı."

Hopper, oğlunun makinenin içinde 'hayatının en güzel anını' yaşadığını ve yaklaşık 10-15 dakika orada kaldığını da ekledi.

"Sosyal medyada biraz olumsuz geri bildirimler aldım ama çocuklar çocuk gibi davranacaktır, göz açıp kapayıncaya kadar hareket edebilirler."

'MAKİNEYE SIKIŞAN TEK ŞEY ÇOCUĞUM'

Pençeye takıldı: Cesur planı ters gidince, polisler çağrıldı

Hopper, o sırada makinenin sahibi olan şirketi aradığını ve olup bitenler karşısında şaşkına döndüklerini anlattı. "Bana, paramın 'makineye mi sıkıştığını' ve 'makineye ne kadar para koyduğumu' soruyorlardı. Cevabım şu oldu, 'Makineye sıkışan tek şey çocuğum, onu geri almayı çok isterim"

The Guardian gazetesine göre, polis memuru Stuart Power, 11 yıllık kariyerinde hiç benzer bir olay görmediğini bildirdi.

"Çağrıyı aldığımızda arabada hafif bir gülümseme vardı. İkimiz de baba olarak oğullarımızın ne yapabileceğini düşünüyoruz. Çocuklar çocuktur. Oğlum dört yaşında ve onun benzerini yapmadığına şaşırdım."

Yetkililer tarafından yapılan bir açıklamaya göre, böyle bir olay Queensland'in güneydoğusundaki 21 alışveriş merkezinden birinde ilk kez meydana geldi.