Dünya Pervez Müşerref hayatını kaybetti

Pervez Müşerref hayatını kaybetti

06.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pakistan’ın eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Dubai’de hayatını kaybetti. 2001-2008 yılları arasında Pakistan’ın cumhurbaşkanı olarak görev yapan Müşerref’in, amiloidoz hastalığı nedeniyle 79 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

Pervez Müşerref hayatını kaybetti

1999’da Navaz Şerif hükümetini deviren bir darbeyle iktidara gelen Müşerref, 2007 yılında görev süresinin uzatılması isteğine karşı çıkılmasının ardından anayasayı askıya alarak olağanüstü hal ilan etmişti. Anayasaya aykırı bir biçimde olağanüstü hal ilan ettiği ve yargı mensuplarını tutuklattığı gerekçesiyle vatana ihanetten suçlu bulunan Müşerref, 2008’de görevini bırakmıştı. 2013’ten bu yana hayatını İngiltere ve Ortadoğu’da sürgünde geçiren Müşerref’in çarptırıldığı ölüm cezası, daha sonra bozulmuş ancak siyasetten men edilmişti. 

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarıydı

1956 yılına kadar Türkiye’de eğitim gören ve ileri seviyede Türkçe bilen Müşerref, bir dönem İstanbul ve Ankara’da da yaşamıştı. Beşiktaş taraftarı olmasıyla bilinen Müşerref, 2012 yılında Beşiktaş Spor Kulübü’nü ziyaret etmişti. O dönem Beşiktaş’ın Başkanı olan Fikret Orman ile bir araya gelen Müşerref “Beşiktaş’ı ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İstanbul’a her gelişimde Beşiktaş’tan davet alıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Beşiktaş’a başarılar diliyorum” demişti.