Dünya Polonya'da 4. doz aşı uygulaması başladı

Polonya'da 4. doz aşı uygulaması başladı

08.02.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Polonya'da korona virüsle mücadele kapsamında 4. doz aşılama işlemi başladı. İlk etapta kanser tedavisi, organ nakli, HIV virüsü, diyaliz gibi nedenlerle bağışıklık sistemi yetmezliği görülen 200 binin üzerinde hastanın aşılanması hedefleniyor.

Polonyada 4. doz aşı uygulaması başladı

Polonya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Wojciech Andrusiewicz korona virüse karşı 4. doz aşılama işlemine başladıklarını duyurdu. 3. dozda olduğu gibi 4. dozun da ilk olarak bağışıklık sistemi yetmezliği olan kişilere yapılacağını belirten Sözcü Wojciech Andrusiewicz, söz konusu kişilerin sayısının 200 binin üzerinde olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Aşıya sevk işleminin sistem tarafından hastaların hesabına otomatik olarak verileceğini belirten Andrusiewicz, 4. doz aşı için 3. dozun üzerinden 5 ay süre geçmesi gerektiğini kaydetti. Buna göre ilk önce kanser tedavisinden kaynaklanan immün yetmezlik, organ nakli sonrası görülen primer immün yetmezlik görülen kişiler ile HIV hastaları ve kronik diyaliz hastalarına 4. doz yapılacak.

Vatandaşlarını yalnızca Avrupa İlaç Ajansı EMA'nın onay verdiği Pfizer/BionTech, Moderna, Johnson&Johnson ve AstraZeneca ile aşılayan Polonya, 3. ve 4. doz aşılama işleminde ise sadece Pfizer/BionTech ve Moderna aşılarını kullanıyor.

Bugüne kadar 21 milyon 872 bin 680 kişinin tam aşısının tamamlandığı 38 milyonluk ülkede salgının başından bu yana görülen vaka sayısı 5 milyon 188 bin 184 olurken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 106 bin 607 olarak açıklandı.