Dünya Prenses Diana'nın 'kara koyun' kazağı, 1 milyon dolardan fazlaya satıldı

Prenses Diana'nın 'kara koyun' kazağı, 1 milyon dolardan fazlaya satıldı

15.09.2023 - 09:12 | Son Güncellenme:

Prenses Diana’nın, dizi dizi beyaz koyunların ortasında bir kara koyunun yer aldığı kırmızı kazağı, Sotheby’s Müzayede Evi’nin New York şubesinde 1,14 milyon dolara satıldı.

Prenses Diananın kara koyun kazağı, 1 milyon dolardan fazlaya satıldı

Açık artırma 31 Ağustos’ta başladı ve verilen en yüksek fiyat, artırmanın son dakikalarına dek 200 bin doların altında kaldı. Sotheby’s, kazağın tahmini değerinin 50 ila 80 bin dolar olduğunu söylemişti. Müzayede evi, kazağın alıcısının kimliğini açıklamadı. Geçen Mart ayında bir evin tavan arasında bulunan örme kazak, son yıllarda satılan Prenses Diana eşyalarından en çok gelir getireni oldu. Diana’nın Ford Escort marka arabası da geçen yıl 806 bin dolara satılmıştı.

Haberin Devamı

1983'DE POLO MAÇINDA GİYDİ

Ancak moda tarihçileri, Diana’nın 1981’de, Kral Charles ile evlenmesinden bir ay önce giydiği kazakla bir mesaj yollamadığına inanıyor. Diana’nın kazağı giymesiyle birlikte, yapımcısı Warm and Wonderful adlı şirket büyük bir şöhret yakalamıştı.

Buckhingam Sarayı evlilikten hemen sonra şirkete mektup yazıp, kazağın zarar gördüğünü belirtti ve yenisini istedi. Prenses Diana daha sonra yeni kazağı da 1983’teki bir polo maçında giymişti.