Dünya Prenses Kate’e ‘ilaç’ gibi destek

Prenses Kate’e ‘ilaç’ gibi destek

24.03.2024 - 06:45 | Son Güncellenme:

Kanser tedavisi gördüğünü açıklayan İngiliz Prenses Kate’e kraliyetten, halktan ve dünyadan şifa dileyen mesajlar gönderilmesi moralini yükseltti.

Prenses Kate’e ‘ilaç’ gibi destek

Nevsal Elevli - İngiltere Veliaht Prensi William’ın eşi, Galler Prensesi Kate Middleton (42) önceki gün kanser tedavisi gördüğünü açıklamasıyla çok büyük destek aldı. Kraliyetten ve siyasetçilerden destek mesajları yağarken, İngiliz toplumu da Kate için sevgi mesajları paylaştı. Kendisi de kanserle mücadele eden Kral Charles adına yapılan açıklamada, “Majesteleri, konuşma cesaretinden dolayı Catherine ile gurur duyuyor. Hastanede birlikte geçirdikleri zamanın ardından sevgili geliniyle yakından ilgilendi” denildi. 

Haberin Devamı

MAHREMİYETE SAYGI 

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise “Prenses yaptığı açıklamayla muazzam bir cesaret gösterdi. Son haftalarda dünya çapındaki medyanın belirli kesimleri ve sosyal medyada kendisine haksız muamelede bulunuldu. Sağlık söz konusu olduğunda, herkes gibi ona da tedavisine odaklanabilmesi ve sevgi dolu ailesiyle birlikte olabilmesi için mahremiyet tanınmalı” ifadelerini kullandı. ABD’de yaşayan ve ailesiyle arası açık olan William’ın kardeşi Prens Harry ile eşi Meghan Markle de “Kate ve ailesine şifa diliyoruz, huzur içinde olmalarını umuyoruz” mesajını paylaştı. 

DEDİKODUCULAR ÖZÜR DİLEDİ

Prenses Kate’in amcası Gary Goldsmith, kanser açıklamasından önce yeğeninin evliliğinde mutsuz olduğunu söylediği için özür diledi. Kate’in açıklamasından önce sosyal medyada aleyhinde dedikodu üreten birçok kişi de özür dilediğini açıkladı. Öte yandan İngiltere’de çok sayıda yayın kurumunun hazırladığı özel sayfalarda halktan binlerce kişi, prensese şifa diledi. Ayrıca kanser destek grupları da destek mesajları yayınladı.

Haberin Devamı

ÖNLEYİCİ KEMOTERAPİ

Prenses Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladığı videoda, sağlık ekibinin tavsiyesiyle ‘önleyici kemoterapi’ye başladığını söyledi. Kemoterapi kanser hücrelerini öldüren ilaçlara verilen genel bir isim. Bunlar hap olarak alınabildiği gibi serumla da enjekte edilebiliyor. “Önleyici kemoterapi” ise bir ameliyattan sonra kanserin geri gelmesi ihtimalini azaltmak için uygulanan tedaviye deniyor. Önleyici tedavinin ne sıklıkta ve ne kadar süre uygulanacağı, kanserin türüne ve yayılma hızına göre belirlenir. Kate konuşmasında kanser hastalarına umut verirken ve iyi olduğunu söylerken, yakalandığı kanserin türünü açıklamadı.