Dünya Prigojin Belarus’ta değilmiş!

Prigojin Belarus’ta değilmiş!

07.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’da askeri isyan gerçekleştiren Wagner grubu lideri Yevgeni Prigojin yine gündemde. Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı anlaşma sonrası Belarus’a gitmek zorunda kalan Prigojin’in, memleketi St. Petersburg’a döndüğü öğrenildi.

Prigojin Belarus’ta değilmiş

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Prigojin’in Belarus topraklarında olmadığını belirterek, “Bildiğim kadarıyla Petersburg’da. Bu sabah belki Moskova’ya, belki de başka bir yere gitti. Ama Belarus topraklarında değil” ifadelerini kullandı. Lukaşenko, Wagner birliklerinin Belarus’ta da isyan çıkarma girişiminden endişe duyup duymadığı sorusuna ise, “Tahmin yürütmenin bir anlamı yok. Ancak Wagner’in Belarus makamlarına ve devletine silah doğrultacağını sanmıyorum. Hayatta her şey olabilir ama ben olsam yapmam” cevabını verdi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise, Lukaşenko’nun açıklaması sonrası Prigojin’in hareketlerini takip etmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Prigojin’in St.Petersburg kentinde bulunan evine bir polis baskını yapıldı. Rusya devlet destekli Telegram hesapları tarafından paylaşılan fotoğraflarda, evin içinde uzun namlulu silahlar, altın külçeleri ve peruklar bulunduğu görülüyor. Prigojin’in bu perukları takarken çekilen fotoğrafları da yine aynı kanallar tarafından paylaşıldı.

Rusya yine sivilleri vurdu

Rusya Ukrayna’da sivilleri vurmaya devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna’nın tarihi kenti Lviv’de sivil yerleşim yerlerini ve binaları vurdu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiği, biri çocuk olmak üzere 32 kişinin yaralandığı bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy saldırılara tepki gösterdi. Saldırıların yol açtığı yıkımın görüntülerini paylaşan Zelenskiy, “Lviv. Rus teröristlerin gece gerçekleştirdiği saldırısının sonuçları. Düşmana mutlaka güçlü bir karşılık verilecek” ifadelerini kullandı.