Dünya Proteo’nun anısına Meksika’ya hediye

Proteo’nun anısına Meksika’ya hediye

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’taki depremlerden sonra Meksikalı ekiple Türkiye’ye gelip iki kişiyi kurtaran ama hayatını kaybeden çoban köpeği Proteo’nun anısına Türkiye, Meksika’ya yavru köpek yolladı.

Proteo’nun anısına Meksika’ya hediye

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra Meksika Savunma Bakanlığı’na bağlı arama kurtarma ekibi, özel eğitimli köpekleriyle birlikte Türkiye’ye geldi. Meksika ekibindeki Alman çoban köpeği Proteo, deprem bölgesinde iki kişiyi enkaz altından çıkardıktan sonra vefat etti. Meksikalı ekip, 9 yaşındaki köpeklerinin uzun yolculuk, yorgunluk ve soğuk hava nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cenazesi Türkiye’den Meksika’ya törenle gönderilen Proteo’nun ölümü herkesi üzmüştü. Bu acıyı unutmayan Türkiye, Proteo’nun mirasını yaşatmak için Meksika’ya bir Alman çoban köpeği yavrusu yolladı. Türkiye’nin hediyesinin insanı yardımın sınır tanımadığının göstergesi olduğunu bildiren Meksikalı yetkililer, köpeğin ismini koymak için oylama yaptı. Proteo 2, Arkadaş ve Yardım isimleri oylamaya sunuldu.

Oylamadan hangi ismin çıkacağı beklenirken Meksika Savunma Bakanlığı, Facebook sayfasında “Türkiye’nin hediye ettiği yavru köpeğin Proteo’nun izinden gitmesini umuyoruz” denildi.