Dünya Putin’i ABD’ye davet etti

Putin’i ABD’ye davet etti

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ikinci bir görüşme için sonbaharda ABD’ye davet etti.

Putin’i ABD’ye davet etti

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, konuya ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Sanders, , “Helsinki’de Başkan Trump iki ülkenin güvenlik konseyleri tarafından diyaloğun devam ettirilmesini kabul etti. Başkan, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’dan Putin’i sonbaharda Washington’a davet etmesini istedi ve bu konuda görüşmeler devam ediyor” ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

Rusya kanadından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoli Antonov, “Rusya’nın bu tür tekliflere her zaman açık olduğu” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Trump-Putin zirvesiyle ilgili CNN’e değerlendirmelerde bulundu. Trump’ın Putin ile ortak basın toplantısında Amerikan istihbaratını açığa düşürmesinden hemen sonra İstihbarat Direktörlüğünden yapılan açıklama ile ilgili soruya Coats, “Açıklamayı düzeltmem gerektiğini hissettim” yanıtını verdi. Trump’ın Putin ile baş başa görüşmesine ilişkin bir soru üzerine Coats “O toplantıda ne olup bittiğini bilmiyorum. Şayet bana bunun nasıl yapılacağı sorulmuş olsaydı farklı bir şekilde olmasını önerecektim ama bu benim görevim değil. Olan olmuş” diye konuştu. Putin’in, Trump ile görüşmesini gizlice kaydedip kaydetmediği sorusuna karşılık Coats, her zaman bu riskin bulunduğunu dile getirdi. Coats, Trump’ın son daveti üzerine de “Bu ilginç olacak” yanıtını verdi. Trump ise, CNBC röportajında komplo teorilerine karşı çıktı ve “Rusya’yla işler yürümezse Putin’in gelmiş geçmiş en kötü düşmanı olurum” diye güvence verdi.