Dünya Putin'e rapor sunuldu! Bakanlar saldırı yerine gidiyor: Ukrayna'dan Rusya'ya misilleme

Putin'e rapor sunuldu! Bakanlar saldırı yerine gidiyor: Ukrayna'dan Rusya'ya misilleme

30.12.2023 - 18:55 | Son Güncellenme:

Ukrayna ordusunun Rusya’nın Belgorod kentine düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e, yaralı sayısı ise 111’e yükseldi.Öte yandan Putin'e rapor sunuldu.

Putine rapor sunuldu Bakanlar saldırı yerine gidiyor: Ukraynadan Rusyaya misilleme

Rusya tarafından dün Ukrayna kentlerine düzenlenen geniş çaplı hava saldırılarına Ukrayna’dan misilleme geldi. Rusya’nın Ukrayna sınırında bulunan Belgorod şehrine bugün Ukrayna güçleri füze ile vurdu. Saldırıda 1’i çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgeye gelen acil kurtarma ekipleri ve ambulanslar yaralanan 45 kişiyi çevredeki hastanelere götürdü.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki bir binanın yanı sıra toplu taşıma araçlarının da büyük hasar gördüğü saldırıda itfaiye ekipleri yanan bina ve araçları söndürmek için yoğun çaba sarf etti. Şehrin tüm bölgelerinde Rus kolluk kuvvetleri geniş güvenlik önlemleri alırken, muhtemel saldırılara karşı kent sakinlerine “evlerinizden çıkmayın” çağrısı yapıldı. İmkanı olanların ise sığınaklara girmesi yönünde tavsiyeler verildi.

Putine rapor sunuldu Bakanlar saldırı yerine gidiyor: Ukraynadan Rusyaya misilleme

CAN KAYBI ARTIYOR

Füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaralı sayısının ise 111’e yükseldiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca saldırı sonrasında 40’a yakın sivilin yaşadığı binanın hasar gördüğü belirtilirken, kurtarma ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kente yapılan füze saldırısında kullanılan roketlerin Vampir MLRS tipi roketler olduğu duyuruldu. Rus hava savunma sistemlerinin birçok roketi de imha ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

HAZIRLANAN RAPOR PUTİN’E SUNULDU

Ukrayna'nın füze saldırısı sonrası Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklama yaptı. Kentte yaşanan olaylarla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'ndan raporlar alındığını belirten Peskov, bu raporların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunulduğunu ve Rus hükümetinden bazı bakanların da Belgorod şehrine yönlendirildiğini açıkladı.

BGMK'YI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Öte yandan Rus diplomasisi de saldırısı sonrası harekete geçti. Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyansky, BM Güvenlik Kurulu’na acil toplanma çağrısında bulunduklarını duyurdu. Yazılı açıklama yapan Polyansky, “Güvenlik Konseyi’nin, Bolgorod için bugün toplanmasını talep ettik” dedi.

Putine rapor sunuldu Bakanlar saldırı yerine gidiyor: Ukraynadan Rusyaya misilleme

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Ukrayna’nın bu saldırıyı İngiltere ve ABD’nin desteğiyle gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, “İngiliz ve Amerikalı danışmanlar, günümüz Ukrayna yetkililerini düzenli olarak kanlı suçlar işlemeye teşvik ederek, bu terör saldırısının organize edilmesinde doğrudan yer aldılar” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Putine rapor sunuldu Bakanlar saldırı yerine gidiyor: Ukraynadan Rusyaya misilleme

UKRAYNA'DA CAN KAYBI YÜKSELDİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 675 gündür devam ederken, Rus askerlerinin dün Ukrayna geneline düzenlediği hava saldırılarında bilanço ağırlaşıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya şehirlerine 158 füze ve insansız hava aracı ile düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 39’a yükseldiğini duyurdu. Zelenskiy, “Terör saldırısında ise toplam 159 kişi yaralandı” dedi.